Άρθρο Localit 19 Αυγούστου, 2014

Η Μελβούρνη παραμένει για 4η συνεχή χρονιά «καλύτερη πόλη στον κόσμο»

melbourneΗ Μελβούρνη, μια πόλη με τους περισσότερους Έλληνες κατοίκους εκτός Ελλάδος, κατακτά για 4η συνεχή χρονιά τον τίτλο της «καλύτερης πόλης στον κόσμο». Η πρωτιά αυτή προέκυψε  από έρευνα της The Economist Intelligence Unit. Για να βγουν  τα σχετικά στοιχεία με τις καλύτερες πόλεις στον κόσμο στην  ετήσια έκθεση του Economist λαμβάνονται υπόψη στοιχεία όπως η σταθερότητα, οι παροχές υγείας, η κουλτούρα, το περιβάλλον, η παιδεία -εκπαίδευση, η ασφάλεια και οι υποδομές.

Στο top ten των καλύτερων πόλεων του κόσμου, σύμφωνα με την έρευνα συμπεριλαμβάνονται με σειρά κατάταξης: Μελβούρνη, Βιέννη, Βανκούβερ, Τορόντο, Αδελαΐδα, Καλγκάρι, Σίδνεϊ, Ελσίνκι, Πέρθ και Όκλαντ.

Το αξιοσημείωτο είναι ότι στη πρώτη δεκάδα των καλύτερων πόλεων του κόσμου συμπεριλαμβάνονται επιπλέον τρεις αυστραλιανές πόλεις, η Αδελαΐδα στη 5η θέση, το Σίδνεϊ στην 7η και η Πέρθ στην 9η.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 23 Ιουνίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Λαμιέων: Νεκρός σε τροχαίο ο αντιδήμαρχος Κώστας Σταυρογιάννης

Τραγωδία εκτυλίχθηκε τα ξημερώματα στον νέο περιφερειακό δρόμο της Λαμίας, με θύμα τον αντιδήμαρχο της…

Ρεπορτάζ 20 Ιουνίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Αυλαία σήμερα για τον γραπτό ηλεκτρονικό διαγωνισμό του ΑΣΕΠ

Ανοίγει η αυλαία σήμερα για τον 2ο γραπτό διαγωνισμό του ΑΣΕΠ, που διεξάγεται με σημαντικές…

Εκτός Συνόρων 18 Ιουνίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ήρθη η νυχτερινή απαγόρευση κυκλοφορίας στο Λος Άντζελες, η ηρεμία επέστρεψε στην πόλη

Η ηρεμία επέστρεψε χθες, Τρίτη, στο Λος Άντζελες, όπου η δήμαρχος Κάρεν Μπας αποφάσισε να…