Άρθρο Localit 21 Μαρτίου, 2013

Η Κρητική κουζίνα ταξιδεύει σε Ουκρανία και Ρωσία

kritikikouzΑρώματα και γεύσεις Κρητικών προϊόντων ‘πλημμύρισαν’  την Ουκρανία και τη Ρωσία. Η Περιφέρεια Κρήτης στο πλαίσιο της συστηματικής προσπάθειας που καταβάλλει για την προώθηση των Κρητικών προϊόντων, της Κρητικής διατροφής και του τουρισμού οργανώνει σειρά εκδηλώσεων. Συγκεκριμένα τα στελέχη της Περιφέρειας Κρήτης παρουσίασαν στην Ουκρανία και τη Ρωσία το Brand name «ΚΡΗΤΗ» και τα πιστοποιημένα Κρητικά προϊόντα, ενώ σεφ από το νησί μαγείρεψαν παραδοσιακές γεύσεις με βάση το ελαιόλαδο. Στο πλαίσιο αυτή της παρουσίασης οι ενδιαφερόμενοι είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τον τρόπο με τον οποίο μαγειρεύουν φαγητά όπως: απάκι με πετιμέζι, γαρίδες σαγανάκι, κρητικά χειροποίητα μακαρόνια (σκιουφιχτά), μοσχάρι φιλέτο με κρούστα αρωματικών της Κρήτης, κρητική σαλάτα με σταμναγκάθι και ‘παπούλες, ντακάκι με ντομάτα και μυζήθρα, μυζηθροπιτάκια με μέλι και ρακή.

Τα παραδοσιακά εδέσματα προκάλεσαν το ενδιαφέρον των επιχειρηματιών των δύο χωρών, των μέσων ενημέρωσης αλλά και των τουριστικών φορέων. Μάλιστα λόγω του μεγάλου ενδιαφέροντος στην εκδήλωση στο Κίεβο, ο Περιφερειάρχης Κιέβου, πρότεινε την διοργάνωση έκθεσης Κρητικών προϊόντων που θα πραγματοποιηθεί τον ερχόμενο Μάιο. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της περιφέρειας Κρήτης η αποστολή που είχε ως επικεφαλής την αντπεριφερειάρχη Κρήτης Θεανώ Βρέντζου έτυχε θερμής υποδοχής τόσο στο Κίεβο όσο και στην Μόσχα στις 13 και 15 Μαρτίου στο πλαίσιο διοργάνωσης του «4th SYMPOSSIO 2013» όπου είχαν προσκληθεί δημοσιογράφοι ειδικευμένοι στην γαστρονομία που εκπροσωπούν μεγάλα έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης, εκπρόσωποι της αυτοδιοίκησης, αλλά και επιχειρηματίες από αλυσίδες τροφίμων και συγκεκριμένα εισαγωγείς και αντιπρόσωποι λιανικής πώλησης. Στο πλαίσιο της αποστολής ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης είχε δηλώσει ότι η «Η Κρήτη δείχνει για μια ακόμα φορά την εξωστρέφεια της, και με τον στρατηγικό της σχεδιασμό που προβλέπει την διασύνδεση του πρωτογενή τομέα με τον τουρισμό μπορούμε να καταφέρουμε την αύξηση των εξαγωγών μας, την ενίσχυση του τουρισμού, που όλα αυτά συνθέτουν την ανάπτυξη της οικονομίας του νησιού μας».

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 21 Φεβρουαρίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
«Μystreet»: Νέα ηλεκτρονική εφαρμογή για καταγγελία αυθαίρετης κατάληψης κοινόχρηστων χώρων με τραπεζοκαθίσματα

Οι δήμοι θα καταχωρίσουν στο ηλεκτρονικό σύστημα «Μητρώο Καταχώρισης Αδειών Χρήσης Κοινόχρηστων Χώρων», το οποίο…

Ρεπορτάζ 21 Φεβρουαρίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Σύσκεψη για τις ανάγκες και τα προβλήματα των δομών κοινωνικής μέριμνας στην Π.Ε. Μαγνησίας και Σποράδων

Οι ανάγκες και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι δομές κοινωνικής μέριμνας της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας…

Ρεπορτάζ 21 Φεβρουαρίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Σαντορίνη: Έρευνα του ΕΚΠΑ για τον εντοπισμό περιοχών αυξημένου κατολισθητικού κινδύνου

Συστηματική έρευνα στο ανάγλυφο της Σαντορίνης διεξάγει η Διεπιστημονική Επιτροπή Διαχείρισης Κινδύνων και Κρίσεων του…