Άρθρο Localit 26 Μαρτίου, 2019

Η Κρήτη στο ευρωπαϊκό δίκτυο περιφερειακών κόμβων για την αξιολόγηση της ευρωπαικής νομοθεσίας

Η Κρήτη εντάχθηκε στο Δίκτυο των 37 Ευρωπαϊκών Περιφερειών που επιλέχθηκαν ως Πιλοτικοί Περιφερειακοί Κόμβοι,  με σκοπό την επανεξέταση της  εφαρμογής επιλεγμένου αριθμού πολιτικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Το μεγαλύτερο μέρος της Ευρωπαϊκής Νομοθεσίας εφαρμόζεται σε τοπικό και περιφερειακό επίπεδο. Αυτό το επίπεδο περιλαμβάνει καθημερινά παραδείγματα εφαρμογής της νομοθεσίας σε στενή επαφή με τοπικές επιχειρήσεις, κοινωνικούς εταίρους, την κοινωνία πολιτών και τους πολίτες. Η ανατροφοδότηση των θεσμικών οργάνων σχετικά με αυτά τα παραδείγματα μέσω των τοπικών και περιφερειακών αρχών είναι  σημαντικό στοιχείο στον σχεδιασμό νέας νομοθεσίας και στην αναθεώρηση της υφιστάμενης.

Στόχος αυτής της πιλοτικής δράσης είναι να ενισχυθεί ο ρόλος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής των Περιφερειών στην παρακολούθηση της εφαρμογής της  Ευρωπαϊκής Νομοθεσίας. Θα ανοίξει τον δρόμο για ένα ευρύτερο, μακροπρόθεσμο έργο της Επιτροπής των Περιφερειών  που θα είναι προσβάσιμο για τις περιφερειακές και τοπικές αρχές από όλα τα κράτη μέλη της ΕΕ.

Το πιλοτικό απρόγραμμα το οποίο συντονίζεται και δρομολογείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή των Περιφερειών (ΕτΠ) έχει ως στόχο:

• να προβάλει τις εμπειρίες από την εφαρμογή της νομοθεσίας της ΕΕ σε τοπικό και περιφερειακό επίπεδο, με συστηματικό, συνεκτικό και περιεκτικό τρόπο

• να θεσπίσει έναν νέο τρόπο εργασίας και μια νέα ποιότητα συνεργασίας μεταξύ της ΕτΠ και των θεσμικών οργάνων της ΕΕ  για την παροχή προσωπικών εμπειριών από την εφαρμογή της νομοθεσίας της ΕΕ στο πλαίσιο ενός αναθεωρημένου θεματολογίου για τη βελτίωση της νομοθεσίας·

• να ενισχύσει τον συμβουλευτικό ρόλο της ΕτΠ και ειδικότερα το πολιτικό έργο της ΕτΠ·

• να στηρίξει τις προσπάθειες σε τοπικό και περιφερειακό επίπεδο για την ανατροφοδότηση των εμπειριών υλοποίησης, δημιουργώντας περιφερειακούς κόμβους για την εφαρμογή των πολιτικών της ΕΕ • να επεκτείνει το δίκτυο σε μια φάση ενσωμάτωσης με οικονομική στήριξη από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

ΔΗΜΟΙ - ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ενδιαφέρουν 09 Δεκεμβρίου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ημερίδα στην ΚΕΔΕ του Δικτύου Πόλεων με Λίμνες: «Προσαρμογή στη Νέα Πραγματικότητα – Προσαρμογή στην Κλιματική Αλλαγή»

Στη κεντρική αίθουσα συνεδριάσεων της ΚΕΔΕ, φιλοξενήθηκε η Ημερίδα  του «Δικτύου Πόλεων με Λίμνες», με…

Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου 09 Δεκεμβρίου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ημερίδα στην ΚΕΔΕ του «Δικτύου Πόλεων με Λίμνες» με θέμα «Προσαρμογή στη Νέα Πραγματικότητα – Προσαρμογή στην Κλιματική Αλλαγή».

Στη κεντρική αίθουσα συνεδριάσεων της ΚΕΔΕ, φιλοξενήθηκε η Ημερίδα  του «Δικτύου Πόλεων με Λίμνες» με…

Ενδιαφέρουν 09 Δεκεμβρίου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Τεχνικός έλεγχος Σειρήνων Συναγερμού Πολιτικής Άμυνας στον Δήμο Διονύσου τη Δευτέρα 12/12

Τεχνικός έλεγχος και δοκιμαστική ήχηση, 8 ηλεκτροκίνητων και 8 χειροκίνητων σειρήνων συναγερμού, θα πραγματοποιηθεί στον…