Άρθρο Localit 09 Μαΐου, 2016

Η Κρήτη επιχειρεί στην Υποσαχάρια Αφρική

Περιφέρεια ΚρήτηςΕνημερωτική εσπερίδα με θέμα «Η Κρήτη επιχειρεί στην Υποσαχάρια Αφρική-Η Κρήτη ατενίζει τον νότο: Επιχειρηματικές ευκαιρίες στην Υποσαχάρια Αφρική» διοργανώνουν η Περιφέρεια Κρήτης και το Ελληνο-Αφρικανικό Επιμελητήριο Εμπορίου και Ανάπτυξης σε συνεργασία με τα Εμπορικά Επιμελητήρια της Κρήτης.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 16 Μαΐου 2016, από  18:00 έως 21.30, στο Επιμελητήριο Ηρακλείου, αίθουσα Καστελλάκη. Στην εκδήλωση, μετά την γενική εισαγωγή στην Υποσαχάρια Αφρική, θα ακολουθήσουν παρουσιάσεις για τις χώρες: Αιθιοπία, Νιγηρία, Νότια Αφρική και Ζάμπια.

Η Υποσαχάρια Αφρική, σύμφωνα με τους διοργανωτές, αποτελεί ανερχόμενη δύναμη στην παγκόσμια οικονομία και πολλές μελέτες επισημαίνουν ότι αρκετές από τις χώρες της περιοχής προσφέρουν σημαντικές επιχειρηματικές ευκαιρίες σε συγκεκριμένους τομείς λόγω των αναγκών για εκσυγχρονισμό υποδομών, τεχνολογική εξέλιξη και γενικότερα, αναβάθμιση βιοτικού επιπέδου. Οι έντονες πιέσεις που δέχονται οι Ελληνικές εταιρίες λόγω της οικονομικής κρίσης οδηγούν στην αναζήτηση νέων αγορών, συνεργασιών και συμπράξεων και η Υποσαχάρια Αφρική μπορεί να αποτελέσει πρόσφορη διέξοδο τόσο για τις εξαγωγές προϊόντων και υπηρεσιών όσο και για την παραγωγική δραστηριότητα και τις επενδύσεις.

Στην εσπερίδα θα γίνουν παρουσιάσεις από επιχειρηματίες που έχουν εμπειρία στην Υποσαχάρια Αφρική καθώς και από στελέχη Πρεσβειών και Προξενείων για την πορεία της οικονομίας των χωρών και εκτιμήσεις για μελλοντικές εξελίξεις, το επιχειρηματικό περιβάλλον, τους τομείς που παρουσιάζουν ενδιαφέρον και προοπτικές καθώς και τις δυνατότητες συμπράξεων με τοπικούς εταίρους κλπ. Θα ακολουθήσει συζήτηση και κατ’ ιδίαν επαφές.

Οι διοργανωτές καλούν τους ενδιαφερόμενους να δηλώσουν συμμετοχή

(χωρίς κόστος), στέλνοντας συμπληρωμένη τη σχετική δήλωση, στη διεύθυνση: tourism-heraklion@crete.gov.gr . Για περισσότερες πληροφορίες:

-Ελένη Βουγιουκαλάκη, Περιφέρεια Κρήτης, τηλ. 2813400390 email:  tourismheraklion@crete.gov.gr

-Τζένη Ζαχαράκη, Ελληνο-Αφρικανικό Επιμελητήριο, τηλ. 2107297711, info@helafricanchamber.gr

 

ΔΗΜΟΙ - ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου ... 27 Ιουνίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ισχυρό μήνυμα ενίσχυσης της νησιωτικής πολιτικής από την ΚΕΔΕ – Εισήγηση του Προέδρου της ΚΕΔΕ Λ. Κυρίζογλου στο συνέδριο για τα 40 χρόνια ΕΕΤΑΑ

Με τεκμηριωμένες υπέρ της ουσιαστικής ενίσχυσης της νησιωτικότητας προτάσεις, ο Πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων…

Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου ... 26 Ιουνίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Καμία Υποχώρηση στην Αυτοδιοικητική Αρμοδιότητα των ΥΔΟΜ

Κατά τη σημερινή συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας, ο Πρόεδρος της…

Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου ... 25 Ιουνίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Καίρια θεσμικά και ασφαλιστικά αιτήματα αιρετών στο επίκεντρο της συνάντησης της ΚΕΔΕ με την Υπουργό Εργασίας Νίκη Κεραμέως

Συνάντηση με την Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, κα Νίκη Κεραμέως, πραγματοποίησαν ο Πρόεδρος της…