Άρθρο Localit 19 Μαΐου, 2022

Η Κοζάνη στο 1ο διαδικτυακό σεμινάριο της Ευρωπαϊκής Αποστολής των Πόλεων

Η στρατηγική, το πρόγραμμα και οι  φιλοδοξίες  των πόλεων για τη μετάβασή τους στην κλιματική ουδετερότητα, παρουσιάστηκαν στο πρώτο διαδικτυακό σεμινάριο της Ευρωπαϊκής Αποστολής «100 Κλιματικά Ουδέτερες και Έξυπνες Πόλεις μέχρι το 2030».

Το πρώτο City Mini Webinar πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά την Τρίτη 17 Μαΐου, με την εθελοντική συμμετοχή των εξής πόλεων:

  • Ντιζόν, Γαλλία
  • Κοζάνη, Ελλάδα
  • Κρακοβία, Πολωνία
  • Μπολόνια, Ιταλία

Στόχος των τριών συνολικά εργαστηρίων που θα υλοποιηθούν, είναι να δώσουν στις πόλεις μια αίσθηση των δραστηριοτήτων που πραγματοποιούνται σε άλλες περιοχές της Ευρώπης, επιτρέποντας τη μάθηση, την υιοθέτηση καλών πρακτικών, καθώς και την ανάπτυξη συνεργασιών. Η διαδικασία του εργαστηρίου περιλάμβανε δεκαπεντάλεπτες παρουσιάσεις της κάθε πόλης, ενώ ακολούθησε  ενότητα με ερωτήσεις.

Η Κοζάνη αποτέλεσε την πρώτη ελληνική πόλη που συμμετείχε στα webinars, αφήνοντας θετικές εντυπώσεις από τη δυναμική παρουσίαση των δράσεων και των έργων που εκπονεί, θέτοντας γερά θεμέλια στη συνεργασία με τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές πόλεις. Στόχος της συνεργασίας των πόλεων είναι η μεταξύ τους αλληλεπίδραση, δημιουργώντας παράλληλα νέες θέσεις εργασίας και επιχειρηματικά μοντέλα.

Σημειώνεται, ότι το εργαστήριο αποτέλεσε συνέχεια της πρώτης ενημερωτικής διαδικασίας για την Ευρωπαϊκή Αποστολή, που πραγματοποιήθηκε στις 11 Μαΐου, όπου αναλύθηκαν σε αδρές γραμμές από τους αξιωματούχους της ΕΕ, οι κατευθύνσεις για τις πόλεις που θα πρωτοστατήσουν στη δράση για το κλίμα και θα αναπτύξουν την καινοτομία για τον υπόλοιπο κόσμο.

 

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Βιώσιμες Πόλεις 12 Αυγούστου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Διαβούλευση με τους πολίτες για την εκπόνηση του ΣΦΗΟ του Δήμου Αμαρουσίου

Σε διαβούλευση τέθηκε το Σχέδιο Φόρτισης Ηλεκτρικών Οχημάτων του Δήμου Αμαρουσίου, ο οποίος απευθύνει κάλεσμα…

Βιώσιμες Πόλεις 12 Αυγούστου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Χερσόνησος: Σύμβαση για έργα αποκατάστασης ζημιών σε δίκτυα άρδευσης του Δήμου

Σε τροχιά υλοποίησης μπαίνουν σημαντικά έργα αποκατάστασης και αναβάθμισης του δικτύου άρδευσης σε περιοχές της…

Βιώσιμες Πόλεις 12 Αυγούστου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Πάρκο Πασαλίδη, ένα στολίδι για μικρούς και μεγάλους στην Καλαμαριά

Το πάρκο Πασσαλίδη, αποτελεί ένα από τα ομορφότερα της Καλαμαριάς, το οποίο ετοιμάστηκε και παραδίδεται…