Άρθρο Localit 19 Μαΐου, 2022

Η Κοζάνη στο 1ο διαδικτυακό σεμινάριο της Ευρωπαϊκής Αποστολής των Πόλεων

Η στρατηγική, το πρόγραμμα και οι  φιλοδοξίες  των πόλεων για τη μετάβασή τους στην κλιματική ουδετερότητα, παρουσιάστηκαν στο πρώτο διαδικτυακό σεμινάριο της Ευρωπαϊκής Αποστολής «100 Κλιματικά Ουδέτερες και Έξυπνες Πόλεις μέχρι το 2030».

Το πρώτο City Mini Webinar πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά την Τρίτη 17 Μαΐου, με την εθελοντική συμμετοχή των εξής πόλεων:

  • Ντιζόν, Γαλλία
  • Κοζάνη, Ελλάδα
  • Κρακοβία, Πολωνία
  • Μπολόνια, Ιταλία

Στόχος των τριών συνολικά εργαστηρίων που θα υλοποιηθούν, είναι να δώσουν στις πόλεις μια αίσθηση των δραστηριοτήτων που πραγματοποιούνται σε άλλες περιοχές της Ευρώπης, επιτρέποντας τη μάθηση, την υιοθέτηση καλών πρακτικών, καθώς και την ανάπτυξη συνεργασιών. Η διαδικασία του εργαστηρίου περιλάμβανε δεκαπεντάλεπτες παρουσιάσεις της κάθε πόλης, ενώ ακολούθησε  ενότητα με ερωτήσεις.

Η Κοζάνη αποτέλεσε την πρώτη ελληνική πόλη που συμμετείχε στα webinars, αφήνοντας θετικές εντυπώσεις από τη δυναμική παρουσίαση των δράσεων και των έργων που εκπονεί, θέτοντας γερά θεμέλια στη συνεργασία με τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές πόλεις. Στόχος της συνεργασίας των πόλεων είναι η μεταξύ τους αλληλεπίδραση, δημιουργώντας παράλληλα νέες θέσεις εργασίας και επιχειρηματικά μοντέλα.

Σημειώνεται, ότι το εργαστήριο αποτέλεσε συνέχεια της πρώτης ενημερωτικής διαδικασίας για την Ευρωπαϊκή Αποστολή, που πραγματοποιήθηκε στις 11 Μαΐου, όπου αναλύθηκαν σε αδρές γραμμές από τους αξιωματούχους της ΕΕ, οι κατευθύνσεις για τις πόλεις που θα πρωτοστατήσουν στη δράση για το κλίμα και θα αναπτύξουν την καινοτομία για τον υπόλοιπο κόσμο.

 

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Βιώσιμες Πόλεις 28 Σεπτεμβρίου, 2023
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Σύστημα ηλεκτρικών ποδηλάτων για την ενίσχυση της μικροκινητικότητας στην Καλαμάτα

Σύμβαση για το έργο «Ενίσχυση της Μικροκινητικότητας στον Δήμο Καλαμάτας», υπεγράφη από τον δήμαρχο Θ.…

Βιώσιμες Πόλεις 27 Σεπτεμβρίου, 2023
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ριζική ανάπλαση της πλατείας Αρμενίων στον Νέο Κόσμο από τον Δήμο Αθηναίων

Σύγχρονο και πλήρως αναμορφωμένο δημόσιο χώρο, με πράσινο, σκιάσεις, ψυχρά υλικά, νέες υποδομές και αστικό εξοπλισμό, μπορούν πλέον να…

Βιώσιμες Πόλεις 26 Σεπτεμβρίου, 2023
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Σπιτάκια, ταΐστρες και ποτίστρες για τα αδέσποτα ζώα στον Δήμο Ηλιούπολης

Ο Δήμος Ηλιούπολης, στο πλαίσιο της υλοποίησης ενός ολοκληρωμένου προγράμματος διαχείρισης των αδέσποτων ζώων της πόλης,…