Άρθρο Localit 16 Φεβρουαρίου, 2024

Η κλιματική αλλαγή και η βιώσιμη ανάπτυξη στο επίκεντρο της συνάντησης του Χ. Δούκα με τον Π. Κόκκαλη

Με τον δήμαρχο Αθηναίων Χάρη Δούκα συναντήθηκε ο ευρωβουλευτής των Πρασίνων Πέτρος Κόκκαλης την επόμενη μέρα από την επίσημη ανακοίνωση του νέου Πολιτικού φορέα “ΚΟΣΜΟΣ”, “συμβολίζοντας τη σημασία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στη μάχη εναντίον της κλιματικής κρίσης”. Η συνάντηση έγινε στο δημαρχείο Αθηνών, στην Πλατεία Κοτζιά.

Στο επίκεντρο της συζήτησης, σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο του κ. Κόκκαλη, βρέθηκαν «θέματα βιώσιμης ανάπτυξης, περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης και αστικής ανθεκτικότητας». Οι δυο τους συμφώνησαν ότι «η μάχη για την κλιματική αλλαγή θα δοθεί στις πόλεις, γι’ αυτό είναι απαραίτητη η ενεργοποίηση όλων των κοινωνικών δυνάμεων».

«Με τον Πέτρο Κόκκαλη μοιραστήκαμε τις κοινές αγωνίες μας για το περιβάλλον και τις ελληνικές πόλεις, οι οποίες κινδυνεύουν να χάσουν το τρένο της κλιματικής ουδετερότητας. Έχουμε θέσει φιλόδοξους στόχους – από την εκτεταμένη δενδροφύτευση μέχρι σημαντικές παρεμβάσεις στο θέμα της ενεργειακής φτώχειας – τους οποίους ξεκινήσαμε να υλοποιούμε», δήλωσε ο Χάρης Δούκας.

Η Αθήνα, πρόσθεσε ο δήμαρχος, θεωρείται κλιματικό hotspot της Ευρώπης. «Εμείς, έχουμε υιοθετήσει την πράσινη ατζέντα που δεν αποτελεί απλά ένα άθροισμα έργων, αλλά έναν κώδικα αρχών που διαπερνά όλες τις παρεμβάσεις μας».

Ο Πέτρος Κόκκαλης έδωσε τη στήριξή του στις προσπάθειες του νέου δημάρχου, ενώ αναφέρθηκε στην εμπειρία του στην Τοπική Αυτοδιοίκηση στον Πειραιά και στη θητεία του στην Ευρωβουλή: «Προέρχομαι από την Αυτοδιοίκηση. Εκλέχτηκα στην Ευρωβουλή όταν η κλιματική αλλαγή ήταν για τους περισσότερους μία υποσημείωση και δεν μπορώ παρά να πω ότι θα είμαστε δίπλα στον Χάρη Δούκα, όπου μας χρειαστεί».

Χρειάζεται η ενδυνάμωση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, προσέθεσε, «σε επίπεδο αρμοδιοτήτων και πόρων», ώστε η μάχη για την κλιματική ανθεκτικότητα και προσαρμογή να μη χαθεί, γιατί στην αντίθετη περίπτωση τα πρώτα θύματα της αδράνειας θα είναι οι πιο ευάλωτοι. Κλείνοντας είπε ότι «μπορούμε να ξεπεράσουμε αυτή την υπαρξιακή για τον άνθρωπο πρόκληση, εφαρμόζοντας την Ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία σε τοπικό και εθνικό επίπεδο».

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ενδιαφέρουν 19 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΥΠΑΝ: 27,2 εκ. ευρώ από το ΠΔΕ στις περιφέρειες για την καταβολή των ενισχύσεων των αναπτυξιακών νόμων

Ενισχύσεις ύψους 27,2 εκατ. ευρώ σε εννιά περιφέρειες για την καταβολή των ενισχύσεων των Αναπτυξιακών…

Ενδιαφέρουν 19 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Θεσσαλονίκη: Συνεχίζονται τα μέτρα προστασίας λόγω των υψηλών θερμοκρασιών

Συνεχίζονται τα μέτρα πρόληψης και προστασίας λόγω των υψηλών θερμοκρασιών από το Αυτοτελές Τμήμα Πολιτικής…

Ενδιαφέρουν 19 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Την προσοχή των πολιτών εφιστά ο Δήμος Πωγωνίου για περιστατικά απόπειρας απάτης

Την προσοχή των πολιτών, για απόπειρες τηλεφωνικής απάτης εφιστά ο Δήμος Πωγωνίου. Όπως ενημερώνει με…