Άρθρο Localit 03 Σεπτεμβρίου, 2016

Η Κίνα επικύρωσε τη συμφωνία του Παρισιού για την κλιματική αλλαγή

ατμοσφαιρική ρύπανση ΚίναΗ Κίνα, κύριος ρυπαντής του πλανήτη, επικύρωσε σήμερα την παγκόσμια συμφωνία για το κλίμα που συνήφθη στις 12 Δεκεμβρίου στο Παρίσι στο τέλος της 21ης Διάσκεψης του ΟΗΕ για την κλιματική αλλαγή (COP21), μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Νέα Κίνα, ενώ οι ΗΠΑ αναμένεται να ακολουθήσουν εντός της ημέρας.

Το ανώτερο νομοθετικό όργανο του κομμουνιστικού καθεστώτος ψήφισε «την πρόταση για να επικυρωθεί» αυτή η ιστορική συνθήκη, η οποία έχει στόχο να περιορίσει την άνοδο της θερμοκρασίας του πλανήτη κάτω από το κρίσιμο όριο των 2, ακόμη και του 1,5 βαθμού Κελσίου σε σχέση με τα επίπεδα πριν από τη βιομηχανική εποχή, διευκρίνισε το πρακτορείο.

Η συμφωνία του Παρισιού, που υιοθετήθηκε τον Δεκέμβριο, υπογράφηκε επισήμως από 175 χώρες τον Απρίλιο στη Νέα Υόρκη, όμως κάθε χώρα οφείλει στη συνέχεια να επικυρώσει το κείμενο σύμφωνα με τις δικές της διαδικασίες (ψήφος του κοινοβουλίου, διάταγμα κλπ.).

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 25 Απριλίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Π. Μαρινάκης: Σε κάθε περίπτωση θα ψηφίσουμε έναν εκλογικό νόμο για την Αυτοδιοίκηση, με ένα γύρο εκλογών

Την κατάθεση στη Βουλή νομοσχεδίου για αλλαγή του εκλογικού νόμου στις  αυτοδιοικητικές εκλογές με  εκλογή…

Ρεπορτάζ 25 Απριλίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Γαύδος: Ξεκίνησε η λειτουργία του συστήματος τηλεμετρίας-τηλεχειρισμού των δεξαμενών του δικτύου ύδρευσης

Ξεκίνησε στη Γαύδο η λειτουργία του συστήματος τηλεμετρίας-τηλεχειρισμού των δεξαμενών του δικτύου ύδρευσης, που έχει…

Ρεπορτάζ 25 Απριλίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Αναγκαία η προστασία των υδάτινων οικοσυστημάτων για την τοπική ανάπτυξη

Ημερίδα με θέμα «Κλιματική Αλλαγή Υδάτινα Οικοσυστήματα και Τοπική Ανάπτυξη» αύριο Σάββατο 26 Απριλίου  στο…