25 Απριλίου, 2023

Η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας αρωγός στη συνεχή εκπαίδευση των εργαζομένων στους Δήμους

Η ΚΕΔΕ και το ΚΜΟΠ εκπαιδεύουν εργαζόμενους στους Δήμους για την αντιμετώπιση εκφοβιστικών/παραβατικών συμπεριφορών μεταξύ ανηλίκων

Περισσότεροι από 200 εργαζόμενοι σε κοινωνικές υπηρεσίες και δομές Δήμων έλαβαν μέρος σε εκπαιδευτικό σεμινάριο για την αντιμετώπιση βίαιων και εκφοβιστικών συμπεριφορών μεταξύ ανηλίκων, το οποίο συνδιοργάνωσαν σήμερα, Τρίτη 25 Απριλίου 2023, η ΚΕΔΕ και το ΚΜΟΠ – Κέντρο Κοινωνικής Δράσης και Καινοτομίας.

Το σεμινάριο πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του συμφώνου συνεργασίας που υπέγραψαν στις αρχές του 2021,του Live WithoutBullying και των κοινών δράσεων που υλοποιούν για την καταπολέμηση του εκφοβισμού.

Κατά τη διάρκεια του δίωρου διαδικτυακού σεμιναρίου, οι επαγγελματίες των Δήμων (κοινωνικοί λειτουργοί, ψυχολόγοι, επαγγελματίες υγείας) είχαν την ευκαιρία να εκπαιδευτούν και να συζητήσουν με τη Δρ. Αντωνία Τορρένς, Εκπαιδευτική Ψυχολόγο, Γενική Διευθύντρια του ΚΜΟΠ και Αντιπρόεδρο της COFACEFamiliesEurope (Συνομοσπονδία Οικογενειακών Οργανώσεων Ευρώπης), δημιουργό και υπεύθυνη υλοποίησης του LiveWithoutBullying, σχετικά με  τρόπους αναγνώρισης, πρόληψης και αντιμετώπισης φαινομένων παραβατικότητας μεταξύ ανηλίκων.

Κατόπιν αιτήματος που προέκυψε από τους επαγγελματίες που συμμετείχαν στην περσινή εκπαίδευση, αναπτύχθηκε ένας οδηγός διαχείρισης περιστατικών ανηλίκων με παραβατική συμπεριφορά και αντιμετώπισης του εκφοβισμού. Πρόκειται για έναν οδηγό αναγνώρισης και αρχικής παρέμβασης αναφορικά με τον εκφοβισμό/παραβατικότητα μεταξύ ανηλίκων, καθώς και των παραγόντων που σχετίζονται  με τα αίτια, τις εκδηλώσεις και τις συνέπειες της νεανικής παραβατικότητας.

Ο οδηγός καθώς και η ασύγχρονη διαδικτυακή εκπαίδευση που εκπονήθηκε μέσω της δράσης Live WithoutBullying, στοχεύει στην ουσιαστική επιστημονική υποστήριξη του έργου στελεχών των Δήμων, που εργάζονται στις υπηρεσίες ψυχοκοινωνικής ενδυνάμωσης και σε υπηρεσίες υγείας προκειμένου να αντιμετωπίζουν αποτελεσματικά τα παιδιά, τους εφήβους και τους ενήλικες κηδεμόνες τους που καταγγέλλουν περιστατικά παραβατικής/εκφοβιστικής συμπεριφοράς.

Αναλυτικά ο Οδηγός στοhttps://livewithoutbullying.com/manual/

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου 30 Μαΐου, 2023
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Συλλυπητήριο μήνυμα της ΚΕΔΕ για την απώλεια του πρώην Δημάρχου Κερατσινίου Φώτη Μελά

Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Δημήτρης Παπαστεργίου και το ΔΣ της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας εκφράζουν…

Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου 30 Μαΐου, 2023
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Την άμεση απελευθέρωση του νεοεκλεγέντα Δημάρχου Χειμάρρας Φρέντι Μπελέρη, ζητάει με ψήφισμά της η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας

Το Διοικητικό Συμβούλιο της  Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ) εκφράζει τη συμπαράστασή του στον προφυλακισμένο νεοεκλεγέντα Δήμαρχο Χειμάρρας Φρέντι…

Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου 30 Μαΐου, 2023
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Δημήτρης Παπαστεργίου ομιλητής στο Elafonisos Eco Week

Δημήτρης Παπαστεργίου: «Για την επίτευξη των στόχων της βιώσιμης ανάπτυξης το 2030 απαιτείται δουλειά πάνω…