Άρθρο Localit 24 Νοεμβρίου, 2022

Η Κατερίνη, υποψήφια Πόλη Φιλική προς τα Παιδιά

Υποψήφια Πόλη Φιλική προς τα Παιδιά, είναι η Κατερίνη μετά την υπογραφή Μνημονίου μεταξύ του Δήμου Κατερίνης και Γραφείου UNICEF στην Ελλάδα.

Το Μνημόνιο συνυπέγραψαν το πρωί της Πέμπτης ο Δήμαρχος Κώστας Κουκοδήμος και ο Διπλωματικός Εκπρόσωπος του Γραφείου της UNICEF στην Ελλάδα, Luciano Calestini.

Η υπογραφή του Μνημονίου, σηματοδοτεί την ένταξη της Κατερίνης στο παγκόσμιο πρόγραμμα του Ταμείου των Ηνωμένων Εθνών για τα Παιδιά (UNICEF) που στόχο έχει την μετατροπή αστικών κέντρων και κοινοτήτων σε πόλεις όπου υπηρεσίες, παροχές, προγράμματα και δημόσιοι χώροι αναπροσαρμόζονται με επίκεντρο τις ανάγκες των παιδιών και των νέων.

Η πρωτοβουλία της UNICEF με το Πρόγραμμα «Πόλεις Φιλικές προς τα παιδιά», εφαρμόζεται ήδη σε 47 χώρες ανά τον κόσμο, συνδέοντας δήμους, φορείς τοπικής αυτοδιοίκησης, οργανώσεις της κοινωνίας πολιτών, ιδιωτικό τομέα, ακαδημαϊκό χώρο, μέσα ενημέρωσης και, το σημαντικότερο, παιδιά και νέους με σκοπό να μετατρέψουν τις πόλεις και τις κοινότητές τους, σε πιο φιλικές προς αυτά.

«Η υπογραφή του Μνημονίου, ανοίγει ένα κεφάλαιο στοχευμένης συνεργασίας με τη UNΙCEF για την ενίσχυση της προσβασιμότητας σε δημόσιους χώρους, την προώθηση της συμμετοχής των παιδιών και των νέων σε διαδικασίες λήψης αποφάσεων και κυρίως στους τομείς για την καταπολέμηση της βίας και της ανισότητας κατά των παιδιών», δήλωσε ο δήμαρχος Κατερίνης. Ο κ. Κουκοδήμος, υπογράμμισε ότι ο Δήμος, επιδιώκει τη συνεργασία με αναγνωρισμένους Οργανισμούς, που προωθούν ιδέες και αξίες επικεντρώνοντας στην προστασία των παιδιών.

Την ικανοποίησή του για την ένταξη του Δήμου Κατερίνης στο Πρόγραμμα «Πόλεις Φιλικές για τα Παιδιά», εξέφρασε ο Διπλωματικός Εκπρόσωπος του Γραφείου της UNICEF στην Ελλάδα. Ο κ. Luciano Calestini, ανέπτυξε στο δήμαρχο πτυχές του προγράμματος, καθώς και τις προοπτικές που ανοίγονται για την επίτευξη φιλικότερων πόλεων για παιδιά και νέους.

Παρόντες στην υπογραφή της Συμφωνίας από πλευράς της UNICEF η συντονίστρια του Προγράμματος Λίνα Αντάρα και από το Δήμο Κατερίνης ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος για θέματα μεταναστών και προσφύγων Νίκος Κατανάς, καθώς και τo μέλος της Επιστημονικής Ομάδας του Δήμου για το πρόγραμμα και κοινωνική επιστήμονας, Κατερίνα Σαμαλή.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ενδιαφέρουν 09 Δεκεμβρίου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ημερίδα στην ΚΕΔΕ του Δικτύου Πόλεων με Λίμνες: «Προσαρμογή στη Νέα Πραγματικότητα – Προσαρμογή στην Κλιματική Αλλαγή»

Στη κεντρική αίθουσα συνεδριάσεων της ΚΕΔΕ, φιλοξενήθηκε η Ημερίδα  του «Δικτύου Πόλεων με Λίμνες», με…

Ενδιαφέρουν 09 Δεκεμβρίου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Τεχνικός έλεγχος Σειρήνων Συναγερμού Πολιτικής Άμυνας στον Δήμο Διονύσου τη Δευτέρα 12/12

Τεχνικός έλεγχος και δοκιμαστική ήχηση, 8 ηλεκτροκίνητων και 8 χειροκίνητων σειρήνων συναγερμού, θα πραγματοποιηθεί στον…

Ενδιαφέρουν 09 Δεκεμβρίου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Συνεισφορά τροφίμων για το «Χριστουγεννιάτικο τραπέζι για όλους» του Δήμου Σκύδρας

Στο πνεύμα και στο κλίμα των Αγίων Ημερών και στο πλαίσιο της στήριξης των ευάλωτων…