Άρθρο Localit 22 Φεβρουαρίου, 2023

Η Κατερίνη φιλική στα παιδιά

Με την έναρξη του προγράμματος «Πόλεις φιλικές προς τα παιδιά», άνοιξε για τον Δήμο Κατερίνης, το κεφάλαιο  στοχευμένης συνεργασίας με τη UNΙCEF για την ενίσχυση της προσβασιμότητας σε δημόσιους χώρους, την προώθηση της συμμετοχής των παιδιών και των νέων σε διαδικασίες λήψης αποφάσεων, με έμφαση στους τομείς για την καταπολέμηση της βίας και της ανισότητας.

Αφετηρία του νέου πεδίου συνεργασίας και εξωστρέφειας με επίκεντρο το παιδί, ήταν το 3ο  ΓΕΛ Κατερίνης, με την συμμετοχή 80 μαθητών – μαθητριών, οι οποίοι έγιναν  u reporters.

«Στόχος του Δήμου μας είναι να ενισχύσουμε την υλοποίηση των δικαιωμάτων του παιδιού σε τοπικό επίπεδο και να μετατρέψουμε την Κατερίνη σε πόλη, όπου μέσα από το παγκόσμιο πρόγραμμα του Ταμείου των Ηνωμένων Εθνών για τα Παιδιά (UNICEF), υπηρεσίες, παροχές, προγράμματα και δημόσιοι χώροι αναπροσαρμόζονται με επίκεντρο τις ανάγκες των παιδιών και των νέων μας», τονίζει σε δήλωσή του ο πρόεδρος της σχολικής επιτροπής, Αθ. Μπαρμπαγεωργόπουλος στην εκδήλωση, εκπροσωπώντας τον δήμαρχο Κατερίνης Κ. Κουκοδήμο.

Η πρωτοβουλία της UNICEF με το Πρόγραμμα «Πόλεις Φιλικές προς τα παιδιά», εφαρμόζεται ήδη σε 47 χώρες ανά τον κόσμο συνδέοντας δήμους, φορείς τοπικής αυτοδιοίκησης, οργανώσεις της κοινωνίας πολιτών, ιδιωτικό τομέα, ακαδημαϊκό χώρο, μέσα ενημέρωσης και, το σημαντικότερο, παιδιά και νέους με σκοπό να μετατρέψουν τις πόλεις και τις κοινότητές τους σε πιο φιλικές προς αυτά.

Το σχετικό Μνημόνιο Συνεργασίας με τη UNICEF, o Δήμος Κατερίνης υπέγραψε τον περασμένο Νοέμβριο.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ενδιαφέρουν 20 Ιουνίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Χαλανδρίου: Ξεκινά η Καλοκαιρινή Δημιουργική Απασχόληση σε σχολεία

Τι πρέπει να ξέρουν οι γονείς – Ανοιχτή τηλεδιάσκεψη την Κυριακή 22/6 Η πρώτη περίοδος…

Ενδιαφέρουν 20 Ιουνίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
3o Φεστιβάλ Agatha Αστυνομικής Λογοτεχνίας Σάμου

Το Φεστιβάλ Agatha Αστυνομικής Λογοτεχνίας επιστρέφει για τρίτη συνεχή χρονιά στη Σάμο με παρουσιάσεις βιβλίων,…

Ενδιαφέρουν 20 Ιουνίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Γ. Κεφαλογιάννης: Το 99,4% των δήμων συνδέθηκαν στην πλατφόρμα για τους καθαρισμούς των οικοπέδων

Το ποσοστό των δήμων που έχει συνδεθεί με την ηλεκτρονική πλατφόρμα του υπουργείου Πολιτικής Προστασίας…