Άρθρο Localit 29 Νοεμβρίου, 2022

Η Καλαμάτα στο «Δίκτυο συνεργασίας για την κλιματική ουδετερότητα των πόλεων της Ελλάδας & της Κύπρου»

Τη συμμετοχή του Δήμου Καλαμάτας στο «Δίκτυο συνεργασίας για την κλιματική ουδετερότητα των πόλεων της Ελλάδας & της Κύπρου»,(ΔΙΚΤΥΟ ClimaNet), αποφάσισε χθες, Δευτέρα 29 Νοεμβρίου, το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης.

Στο Δίκτυο θα συμμετέχουν, πέραν του Δήμου Καλαμάτας, οι Δήμοι Αθηναίων, Θεσσαλονίκης, Ιωαννιτών, Κοζάνης, Τρικκαίων καθώς και ο Δήμος Λεμεσού της Κύπρου. Πρόκειται για τους Δήμους από την Ελλάδα και την Κύπρο που έχουν ενταχθεί στην Ευρωπαϊκή Αποστολή των 100 Κλιματικά Ουδέτερων και Έξυπνων Πόλεων της Ε.Ε. έως το 2030.

Σύμφωνα με το καταστατικό του «Δικτύου ClimaNet», ο σκοπός της Αστικής Εταιρείας είναι κοινωφελής και αναπτυξιακός και σε καμία περίπτωση δεν επιδιώκει σκοπό κερδοσκοπικό ή εμπορικό.

Σκοπός της Εταιρείας είναι η συνεργασία μεταξύ των συμβαλλόμενων μερών για την επιτάχυνση της μετάβασης των πόλεων στην κλιματική ουδετερότητα, καθώς και τον ψηφιακό τους μετασχηματισμό έως το 2030 σύμφωνα με τα όσα προβλέπει η Ευρωπαϊκή Αποστολή για τις «100 Κλιματικά Ουδέτερες και Έξυπνες Πόλεις.

Επίσης στους σκοπούς της Εταιρείας εντάσσονται επιπλέον η ανάπτυξη και η διεύρυνση συνεργασιών του Δικτύου με άλλες περιοχές σε τοπικό, περιφερειακό, εθνικό και διεθνές επίπεδο.

 

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ενδιαφέρουν 07 Δεκεμβρίου, 2023
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Επαναλειτουργεί ο δημοτικός κινηματογράφος «Νέα Ελβετία»

Ο δημοτικός κινηματογράφος Βύρωνα “Νέα Ελβετία”  από αύριο Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου, λειτουργεί  πλέον κανονικά. Ολοκληρώθηκαν από…

Ενδιαφέρουν 07 Δεκεμβρίου, 2023
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Στα καλύτερα τουριστικά χωριά του κόσμου το Σουφλί

Στα καλύτερα τουριστικά χωριά του κόσμου κατατάχθηκε το Σουφλί στον κορυφαίο Διαγωνισμό “Best Tourism Villages” …

Ενδιαφέρουν 07 Δεκεμβρίου, 2023
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Τη στήριξη των ελαιοπαραγωγών ζητά ο δήμος Ι.Π. Μεσολογγίου

Την επαρκή στήριξη των ελαιοπαραγωγών από τα ευρωπαϊκά ταμεία ζητά το δημοτικό συμβούλιο του δήμου…