14 Νοεμβρίου, 2022

Η Επιτροπή Ισότητας της ΚΕΔΕ, συμμετείχε στον 39ο Αυθεντικό Μαραθώνιο, μεταφέροντας το μήνυμα της αποτροπής φαινομένων έμφυλης βίας και της συμμετοχής των γυναικών στα κοινά της χώρας

Η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας, μέσω της Επιτροπής Ισότητας της Ένωσης, συμμετείχε στον 39ο Αυθεντικό Μαραθώνιο, με στόχο να προαχθεί το μήνυμα αποτροπής της έμφυλης βίας και της στήριξης της συμμετοχής των γυναικών στις εκλογές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Η πρωτοβουλία της Επιτροπής Ισότητας της ΚΕΔΕ, τελούσε και υπό τη αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Δημογραφικής και Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των φύλων ενώ η ενεργή παρουσία της Γενικής Γραμματέας κ. Καλυψώς Γούλα, σηματοδοτεί την ουσιαστική στήριξή της στις δράσεις της Επιτροπής Ισότητας της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας.

 

Συμμετείχαν η Πρόεδρος της Επιτροπής Ισότητας της ΚΕΔΕ Μαρία Κακαλή, Δήμαρχος Αγ. Ευστρατίου, η Δήμαρχος Αγ. Δημητρίου Μαρία Ανδρούτσου, η αντιπρόεδρος της Επιτροπής Ισότητας & δημοτική σύμβουλος Δήμου Λαρισσαίων, Ρένα Καραλαριώτου, η Ευαγγελία Σχοιναράκη, μέλος του ΔΣ Δήμου Ηρακλείου, η Ρωξάνη Μπέη, μέλος του ΔΣ Δήμου Αθηναίων, η Τίνα Καφατσάκη, μέλος ΔΣ Δήμου Ζωγράφου, η Μαρία Ζάγκα, μέλος του ΔΣ Δήμου Παλαιού Φαλήρου, η Σοφία Αλεστά, μέλος του ΔΣ Δήμου Τρικκαίων, η Γιάννα Καλημέρη, μέλος ΔΣ Δήμου Θέρμου, η Μαρία Κουσαθανά, μέλος του ΔΣ Δήμου Μυκόνου, η Όλγα Χρήστου μέλος του ΔΣ Δήμου Καρδίτσας, η Ασπασία Λουπάκη, μέλος του ΔΣ Δήμου Πλατανιά και η Ειρήνη Κουνενάκη, μέλος του ΔΣ Δήμου Παλλήνης.

 

Ο Πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας Δημήτρης Παπαστεργίου και το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης στέκονται αρωγοί σε δράσεις πρόληψης και αποτροπής φαινομένων έμφυλης βίας, ενώ παράλληλα ενθαρρύνουν τις γυναίκες να συμμετέχουν με ενεργό ρόλο στο θεσμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου 09 Δεκεμβρίου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ημερίδα στην ΚΕΔΕ του «Δικτύου Πόλεων με Λίμνες» με θέμα «Προσαρμογή στη Νέα Πραγματικότητα – Προσαρμογή στην Κλιματική Αλλαγή».

Στη κεντρική αίθουσα συνεδριάσεων της ΚΕΔΕ, φιλοξενήθηκε η Ημερίδα  του «Δικτύου Πόλεων με Λίμνες» με…

Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου ... 07 Δεκεμβρίου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ο Δ. Παπαστεργίου στο Ετήσιο Συνέδριο Smart Cities

Έξυπνη πόλη είναι μια πόλη που μέσω της τεχνολογίας βρίσκει λύσεις, αλλά κυρίως είναι μια…

Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου ... 06 Δεκεμβρίου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήλωση Προέδρου ΚΕΔΕ & Δημάρχου Τρικκαίων Δημήτρη Παπαστεργίου για τον θάνατο μαθητή σε δημοτικό σχολείο των Σερρών.

Εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος, εκφράζω τη βαθιά θλίψη μας…