Άρθρο Localit 14 Σεπτεμβρίου, 2016

Η ΕΚΤ υποστηρίζει τα μικρότερα πλεονάσματα για την Ελλάδα

EPA/CHRISTOPH SCHMIDT
EPA/CHRISTOPH SCHMIDT

Η ΕΚΤ υποστηρίζει το ελληνικό αίτημα μείωσης των δημοσιονομικών στόχων για το πρωτογενές πλεόνασμα από το 3,5% στο 2,5% του ΑΕΠ ή το 2% του ΑΕΠ επιβεβαίωσε  υψηλόβαθμο στέλεχος της ΤτΕ. Η ίδια πηγή τόνιζε ότι με βάση της προβλέψεις της ΤτΕ, η ελληνική οικονομία έχει την δυνατότητα να αναπτυχθεί κατά 2,5% του ΑΕΠ το 2017 με ατμομηχανή μεγάλες ιδιωτικές επενδύσεις και το δεδομένο ότι οι αποκρατικοποιήσεις θα έχουν την πορεία που έχει προγραμματιστεί.

Μεταφέροντας το κλίμα που υπάρχει από τους θεσμούς, η ίδια πηγή εκτίμησε ότι η αξιολόγηση των διοικήσεων των εμπορικών τραπεζών θα προχωρήσει γρήγορα και θα ξεκινήσει εγκαίρως η εκκαθάριση των κόκκινων δανείων.

Τόνιζε επίσης ότι η ΤτΕ έχει 6 αιτήσεις από distress funds δηλαδή επενδυτικά κεφάλαια, τα οποία τοποθετούν σε αγορές κόκκινων δανείων και θα πάρουν και την άδεια για να λειτουργήσουν στην ελληνική αγορά.

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 21 Φεβρουαρίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
«Μystreet»: Νέα ηλεκτρονική εφαρμογή για καταγγελία αυθαίρετης κατάληψης κοινόχρηστων χώρων με τραπεζοκαθίσματα

Οι δήμοι θα καταχωρίσουν στο ηλεκτρονικό σύστημα «Μητρώο Καταχώρισης Αδειών Χρήσης Κοινόχρηστων Χώρων», το οποίο…

Ρεπορτάζ 21 Φεβρουαρίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Σύσκεψη για τις ανάγκες και τα προβλήματα των δομών κοινωνικής μέριμνας στην Π.Ε. Μαγνησίας και Σποράδων

Οι ανάγκες και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι δομές κοινωνικής μέριμνας της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας…

Ρεπορτάζ 21 Φεβρουαρίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Σαντορίνη: Έρευνα του ΕΚΠΑ για τον εντοπισμό περιοχών αυξημένου κατολισθητικού κινδύνου

Συστηματική έρευνα στο ανάγλυφο της Σαντορίνης διεξάγει η Διεπιστημονική Επιτροπή Διαχείρισης Κινδύνων και Κρίσεων του…