Άρθρο Localit 15 Αυγούστου, 2015

Η ευθύνη ασφάλειας στο πλοίο καθυστερεί την επιβίβαση των μεταναστών στο «Ελευθέριος Βενιζέλος»

el-benizelosΑπόψε το βράδυ αναμένεται να ξεκινήσει η επιβίβαση προσφύγων από τη Συρία στο επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Ελευθέριος Βενιζέλος». Το πλοίο αν και βρίσκεται από το μεσημέρι της Παρασκευής στην Κω δεν έχει ακόμα ανοίξει για την είσοδο για τους μετανάστες καθώς από το πρωί εμπλεκόμενοι φορείς αναζητούν τρόπο για να διασφαλιστεί  ποιος θα έχει την ευθύνη για την ασφάλεια των μεταναστών που θα φιλοξενηθούν σ’ αυτό.

Όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο, στο πλοίο θα φιλοξενούνται μόνο πρόσφυγες από τη Συρία, ενώ θα παραβρίσκονται άτομα κυβερνητικών οργανώσεων, αλλά και κάποια στελέχη της αστυνομίας, τα οποία θα διανυκτερεύουν στο «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Σημειώνεται ότι το στάδιο του νησιού στο οποίο λειτουργούσε μέχρι στιγμή η καταγραφή των αλλοδαπών έχει κλείσει και οι αρμόδιες υπηρεσίες έχουν μεταφερθεί στο αστυνομικό τμήμα, όπου και θα γίνεται πλέον η ταυτοποίηση των παράτυπων μεταναστών.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 06 Ιουνίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Το Ευρωπαϊκό δικαστήριο καταδικάζει την Ελλάδα για παραλείψεις στη διαχείριση κινδύνων πλημμύρας σε 14 υδατικά διαμερίσματα

Το Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης καταδικάζει για πρώτη φορά την Ελλάδα λόγω της παράλειψής της…

Ρεπορτάζ 06 Ιουνίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Τραγωδία στην Ποσειδώνος: Νεκρή δημοτική υπάλληλος σε σύγκρουση απορριμματοφόρου με ταξί

Μια δημοτική υπάλληλος έχασε τη ζωή της σε τροχαίο δυστύχημα που σημειώθηκε νωρίς το πρωί…

Ρεπορτάζ 05 Ιουνίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δυστύχημα στο λούνα παρκ: Έρευνα για ανθρωποκτονία από αμέλεια κατά αιρετών και δημοτικών υπαλλήλων

Τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας από αμέλεια κατά αιρετών και δημοτικών…