Άρθρο Localit 20 Απριλίου, 2022

Η Δημοτική Κοινότητα Πεντέλης αποκτά πολεοδομικό σχεδιασμό

Μεταξύ των πολεοδομικών μελετών που θα υλοποιηθούν από το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, συμπεριλήφθηκε ο Δήμος Πεντέλης

Αυτό σημαίνει ότι η δημοτική κοινότητα Πεντέλης θα αποκτήσει πολεοδομικό σχεδιασμό και ο Δήμος  θα αποκτήσει ενιαίο χωροταξικό σχέδιο.

Πιο συγκεκριμένα, με τη μελέτη αυτή:

  • η Δημοτική Κοινότητα Πεντέλης αποκτά τον πολεοδομικό σχεδιασμό που δεν είχε μέχρι σήμερα, σχεδιασμό που θα επιλύσει τα χρόνια προβλήματα των χρήσεων γης στην περιοχή και θα προβλέψει τους αναγκαίους κοινόχρηστους και κοινωφελείς χώρους. Έτσι θα μπουν κανόνες πολεοδομικού σχεδιασμού στην πόλη, κανόνες γνωστοί και σταθεροί για όλους τους πολίτες και θα μπει οριστικό τέλος στην ταλαιπωρία των συμπολιτών μας.
  • Επικαιροποιείται ο πολεοδομικός σχεδιασμός στα Μελίσσια και στη Νέα Πεντέλη και
  • Ο Δήμος Πεντέλης συνολικά, αποκτά ενιαίο πολεοδομικό σχεδιασμό που θα έχει μάλιστα τη μορφή Προεδρικού Διατάγματος, θα προστατεύει το περιβάλλον και την ποιότητα ζωής των πολιτών στην πόλη και θα ακολουθεί το Δήμο για τις επόμενες δεκαετίες.

Όπως ενημερώνει ο  Δήμος Πεντέλης, δεν θα επιβαρυνθεί καθόλου για τη διαδικασία αυτή. Το ποσό της μελέτης, χρήματα που αποτελούν έμμεση χρηματοδότηση για τον Δήμο, ύψους 558.000 ευρώ, θα προέλθουν από την Ευρωπαϊκή Ένωση και συγκεκριμένα το Ταμείο Ανάκαμψης.

Η διαγωνιστική διαδικασία για τη μελέτη είναι μέχρι 30/5. Εκτιμάται ότι η μελέτη θα ξεκινήσει το β εξάμηνο του 2022 και θα έχει ολοκληρωθεί το 2024.

«Μετά από καθυστερήσεις δεκαετιών η δημοτική κοινότητα Πεντέλης θα αποκτήσει πολεοδομικό σχεδιασμό και ο Δήμος μας θα αποκτήσει ενιαίο χωροταξικό σχέδιο. Πρόκειται για την 22η κατά σειρά χρηματοδότηση που εξασφαλίζουμε για τον Δήμο μας», δήλωσε μεταξύ άλλων η δήμαρχος της περιοχής Δ. Κεχαγιά.

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Βιώσιμες Πόλεις 24 Ιουνίου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ηράκλειο: Υπεγράφη η σύμβαση για τη δεύτερη φάση της διαμόρφωσης των Ενετικών Τειχών

Ένα οραματικό έργο που θα αναβαθμίσει κι άλλο τα Ενετικά Τείχη και θα τα καταστήσει…

Βιώσιμες Πόλεις 24 Ιουνίου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Στην αποκατάσταση του παραδοσιακού Νερόμυλου στο Ίνι, προχωράει ο Δήμος Μινώα Πεδιάδας

Στην αποκατάσταση του παραδοσιακού νερόμυλου και δημιουργία υποστηρικτικών υποδομών στο Ίνι, προχωρά ο Δήμος Μινώα…

Βιώσιμες Πόλεις 24 Ιουνίου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ηράκλειο: Ειδική ράμπα στην παραλία «Ακτή» για τα Άτομα με Αναπηρία και κινητικά προβλήματα

Σε λειτουργία τέθηκε στην δημοτική παραλία «Ακτή» στον Καρτερό , η ράμπα ΑμεΑ για την…