Άρθρο Localit 17 Νοεμβρίου, 2023

Η Δημοτική Αρχή της Πάτρας τιμά την 50η επέτειο από την εξέγερση του Πολυτεχνείου

Η Δημοτική Αρχή της Πάτρας τιμά σήμερα την 50η επέτειο από την εξέγερση του Πολυτεχνείου ενάντια στην χούντα, μαζί με το Εργατικό Κέντρο της πόλης, τα σωματεία και τους φοιτητικούς συλλόγους, καταθέτοντας στεφάνια στο χώρο του Παραρτήματος, καθώς και στο κτίριο που στεγαζόταν τότε η Ασφάλεια, στην οποία κρατήθηκαν και βασανίστηκαν πολλοί αγωνιστές.

Στις κινητοποιήσεις, εκτός από τα πάντα επίκαιρα συνθήματα «Έξω οι ΗΠΑ – Έξω το ΝΑΤΟ», «Ψωμί – Παιδεία – Ελευθερία», ακούστηκε δυνατά άλλη μια φορά και το σύνθημα «Η ιστορία έχει μια σωστή πλευρά, με την Παλαιστίνη για τη λευτεριά».

Συνεχίζοντας την πορεία τους, όλοι οι συμμετέχοντες, έφτασαν στο χώρο της παλιάς Ασφάλειας, όπου κατέθεσε στεφάνι εκ μέρους της Δημοτικής Αρχής, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Παναγιώτης Μελάς, για τους αγωνιστές που βασανίστηκαν κατά τη διάρκεια της χούντας, καθώς και ο Δημοσθένης Σαμούρης στη μνήμη του αδελφού του, 22χρονου φοιτητή της Παντείου Γιώργου Σαμούρη, που έχασε τη ζωή του από πυρά της αστυνομίας, στην περιοχή του Πολυτεχνείου στις 16 Νοέμβρη του ’73.

Σε δηλώσεις του ο δήμαρχος Κώστας Πελετίδης τόνισε: «Συμπληρώνονται σήμερα, 50 χρόνια από τον ξεσηκωμό του λαού, των φοιτητών, εναντίον της χούντας. Τιμούμε τους νεκρούς, τους αγωνιστές του τότε, αλλά και του σήμερα, αφού ο λαός συνεχίζει να διεκδικεί «Έξω οι Αμερικάνοι», «Έξω από το ΝΑΤΟ», «Ψωμί, Παιδεία, Ελευθερία».

Ο λαός εξακολουθεί να αγωνίζεται για την ανεξαρτησία του, αλλά δεν ξεχνάμε και τους λαούς που υποφέρουν από πολέμους, όπως τον λαό της Παλαιστίνης, εναντίον του οποίου ασχημονεί το Ισραήλ, μαζί με όλους τους άλλους, που ασχημονούσαν κατά της διάρκεια της δικτατορίας στη δική μας χώρα. Συνεχίζουμε τον αγώνα ενωμένοι».

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ενδιαφέρουν 04 Δεκεμβρίου, 2023
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Βοΐου: Συνέδριο για την εφαρμογή ρομποτικής εκπαίδευσης στα σχολεία

Στόχος η καλλιέργεια περιβαλλοντικής συνείδησης και η ανάδειξη και προστασία των προστατευόμενων περιοχών Natura 2000…

Ενδιαφέρουν 04 Δεκεμβρίου, 2023
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
To Kέντρο Κοινότητας Δήμου Πρέβεζας ενημερώνει για το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα

To Kέντρο Κοινότητας Δήμου Πρέβεζας ενημερώνει ότι οι αιτήσεις του προγράμματος Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα που…

Ενδιαφέρουν 04 Δεκεμβρίου, 2023
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ξεκινούν έρευνες γεωθερμίας σε τέσσερις περιοχές της Β. Ελλάδας

Ολοκληρώθηκε η υποβολή φακέλων, με προσφορές υποψηφίων, για τον διεθνή διαγωνισμό εκμίσθωσης του δικαιώματος έρευνας…