Άρθρο Localit 28 Νοεμβρίου, 2022

Η διαχείριση των αδέσποτων ζώων, στο επίκεντρο συνάντησης φορέων στον Δήμο Αλμωπίας

Η αποτελεσματικότερη διαχείριση των αδέσποτων ζώων, και η ενημέρωση των πολιτών για τα ζώα συντροφιάς, βρέθηκε στο επίκεντρο συνάντησης στον Δήμο Αλμωπίας,  όλων των σχετιζόμενων με το θέμα φορέων, την περασμένη Παρασκευή.

Μετά από πρόσκληση, στην αίθουσα παρευρέθηκαν ιδιώτες κτηνίατροι του Δήμου, εκπρόσωποι από τα δημόσια κτηνιατρεία Αριδαίας και Φούστανης, εκπρόσωποι κυνηγετικών συλλόγων , της Ελληνικής Αστυνομίας, της Θηροφυλακής, του φιλοζωικού συλλόγου ‘’Ελπίδα’’, του Δασαρχείου καθώς και αρμόδιοι υπάλληλοι του Δήμου Αλμωπίας.

Η πρόταση του Δήμου, για τη δημιουργία κλιμακίου ενημέρωσης και ελέγχου, το οποίο θα απαρτίζεται από όλους τους παραπάνω φορείς, ώστε οι ιδιοκτήτες ζώων συντροφιάς – εργασίας – φύλαξης να ενημερώνονται για τις υποχρεώσεις τους, έγινε δεκτή απ’ όλους. Αποφασίστηκε, άμεσα να ξεκινήσει δράση με απώτερο σκοπό την μείωση των αδέσποτων ζώων στον Δήμο.

Πολύ σημαντική θα είναι η συνδρομή των φορέων, ώστε το κλιμάκιο να έχει στοιχεία για άμεσες επαφές με τους ιδιοκτήτες των ζώων συντροφιάς .

Όπως ενημέρωσε ο Δήμος Αλμωπίας, τα τελευταία 7 χρόνια σε συνεργασία με τη φιλοζωική της περιοχής, μερίμνησε για 2.150 αδέσποτα ζώα, ενώ πραγματοποιήθηκαν και 650 υιοθεσίες.

Στη συνάντηση συμφωνήθηκε από όλους τους φορείς,  να δοθεί έμφαση στους εξής τομείς:

  • Ενημέρωση των πολιτών και ιδιοκτητών ζώων συντροφιάς, ιδιαίτερα των κτηνοτρόφων για την ισχύουσα νομοθεσία και των υποχρεώσεων που απορρέουν από αυτήν.
  • Συνεργασία μεταξύ όλων των φορέων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
  • Ηλεκτρονική σήμανση και στείρωση όσων αδέσποτων ζώων δεν έχουν σημανθεί στα όρια του Δήμου.

Σε κάθε περίπτωση στόχος, όπως τονίζεται είναι, η σταθεροποίηση, η καταγραφή και η σταδιακή μείωση του αριθμού των αδέσποτων ζώων, μέσω της στείρωσης, σήμανσης, καταγραφής και υιοθεσίας τους κι αφετέρου η ευζωία τους. «Σε αυτή την προσπάθεια όμως δεν μπορούμε να είμαστε μόνοι μας και κυρίως δεν μπορούμε να διαχειριστούμε υπεύθυνα την κατάσταση χωρίς την βοήθεια και την κατανόηση όλων των ιδιοκτητών ζώων συντροφιάς», τονίζει εμφατικά ο Δήμος Αλμωπίας .

 

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Βιώσιμες Πόλεις 27 Ιανουαρίου, 2023
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Έδεσσα: Σε πλήρη εξέλιξη το έργο αποκατάστασης και επανάχρησης του Κανναβουργείου

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται το έργο αποκατάστασης και επανάχρησης του Κανναβουργείου, που χρηματοδοτείται από το…

Βιώσιμες Πόλεις 27 Ιανουαρίου, 2023
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Σχέδιο Αστικής Προσβασιμότητας εκπονεί ο Δήμος Αρχαίας Ολυμπίας

Ο Δήμος Αρχαίας Ολυμπίας εκπονεί Σχέδιο Αστικής Προσβασιμότητας (ΣΑΠ). Στόχος είναι εντοπιστούν τα προβλήματα προσβασιμότητας…

Βιώσιμες Πόλεις 26 Ιανουαρίου, 2023
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ανακύκλωση  ρούχων και υποδημάτων στον Δήμο Παγγαίου

Μωβ κάδοι για την ολοκληρωμένη διαχείριση ειδών ένδυσης και υπόδησης, και λοιπών υφασμάτινων ειδών, τοποθετούνται…