Άρθρο Localit 25 Αυγούστου, 2021

Η ΔΕΗ χρηματοδοτεί με 3 εκατ. ευρώ έργα αποκατάστασης και αναδάσωσης στην Εύβοια

Τη χρηματοδότηση έργων αποκατάστασης και αναδάσωσης στις περιοχές της Βόρειας Εύβοιας, οι οποίες επλήγησαν από τις πρόσφατες καταστροφικές πυρκαγιές αναλαμβάνει η ΔΕΗ.

Αυτό συμφωνήθηκε κατά τη χθεσινή συνάντηση του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κ. Σκρέκα και του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου της ΔΕΗ Γ. Στάση.

Συγκεκριμένα η επιχείρηση θα χορηγήσει ποσό ύψους 3 εκατομμυρίων ευρώ για την υλοποίηση αντιδιαβρωτικών και αντιπλημμυρικών παρεμβάσεων, αλλά και έργων αναδάσωσης στις πυρόπληκτες περιοχές. Για την απρόσκοπτη εκτέλεση των εργασιών, η χορηγία θα διατεθεί απευθείας από τη ΔΕΗ στους τοπικούς Δασικούς Συνεταιρισμούς.

Οι εργασίες αποκατάστασης θα πραγματοποιηθούν σε περιοχές που χρήζουν άμεσης προστασίας από τη συνολική έκταση των περίπου 380.000 στρεμμάτων που υπάγεται στο Δασαρχείο Λίμνης και θα πιστοποιηθούν από το υπάρχον μόνιμο αλλά και το εποχικό προσωπικό που θα προσληφθεί στις Δασικές Υπηρεσίες για την κάλυψη των έκτακτων και επειγόντων αυξημένων αναγκών.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 06 Ιουνίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Τραγωδία στην Ποσειδώνος: Νεκρή δημοτική υπάλληλος σε σύγκρουση απορριμματοφόρου με ταξί

Μια δημοτική υπάλληλος έχασε τη ζωή της σε τροχαίο δυστύχημα που σημειώθηκε νωρίς το πρωί…

Ρεπορτάζ 05 Ιουνίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δυστύχημα στο λούνα παρκ: Έρευνα για ανθρωποκτονία από αμέλεια κατά αιρετών και δημοτικών υπαλλήλων

Τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας από αμέλεια κατά αιρετών και δημοτικών…

Ρεπορτάζ 04 Ιουνίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δίκη για το Μάτι: Κανένα ελαφρυντικό στους ενόχους για την τραγωδία

Κανένα ελαφρυντικό δεν αναγνώρισαν οι δικαστές στους δέκα ενόχους για την υπόθεση της πυρκαγιάς στο…