07 Μαΐου, 2015

Η αυτοδιοίκηση στέλνει στο πολιτικό σύστημα το μήνυμα της ενότητας και της παραμονής της χώρας στην Ευρώπη

Μήνυμα Ενότητας, μέσα από μία ισχυρή συμμαχία ευθύνης, που θα διασφαλίζει την ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας στέλνει η Αυτοδιοίκηση από το τακτικό συνέδριο της Κ.Ε.Δ.Ε που διεξάγεται από 7 έως 9 Μαΐου στη Σιθωνία της Χαλκιδικής. Το μήνυμα παραμονής της Ελλάδας στην Ευρώπη ενίσχυσε με την παρουσία του ο Επίτροπος Μετανάστευσης και Εσωτερικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης Δημήτρης Αβραμόπουλος, στην ειδική θεματική εκδήλωση που διοργανώθηκε στο περιθώριο του συνεδρίου.
Προσφωνώντας τον Έλληνα Επίτροπο στην εκδήλωση με θέμα: «Αυτοδιοίκηση, Ελλάδα, Ευρώπη», ο Πρόεδρος της Κ.Ε.Δ.Ε Γιώργος Πατούλης, αναφέρθηκε στην πολύχρονη αυτοδιοικητική διαδρομή του Έλληνα πολιτικού ως Δημάρχου Αθηναίων και Προέδρου της Κ.Ε.Δ.Ε και στη συμβολή του στην αναβάθμιση του κύρους του  θεσμού διεθνώς.

Ο Πρόεδρος της Κ.Ε.Δ.Ε κ. Πατούλης, προσδιόρισε ως μείζον πρόβλημα για ολόκληρη την Ευρώπη το μεταναστευτικό που πέρα από ανθρωπιστική διάσταση έχει και διάσταση που σχετίζεται με τη δημόσια Υγεία και την ασφάλεια των πολιτών των χωρών μελών της Ευρώπης, και κυρίως των χωρών πρώτης υποδοχής όπως η Ελλάδα.

Στο πλαίσιο αυτό, επεσήμανε ότι πρέπει να υπάρξουν ευρωπαϊκές πολιτικές που θα διασφαλίζουν την υγειονομική θωράκιση του τοπικού πληθυσμού αλλά και των προσφύγων και όχι να μετατίθεται το ζήτημα στους Δήμους χωρίς σχεδιασμό.

«Η θεματική αυτή εκδήλωση για το μεταναστευτικό έχει και ευρωπαϊκό περιεχόμενο, αφού έχει ως στόχο να αναδείξει την ευρωπαϊκή διάσταση της ελληνικής αυτοδιοίκησης. Δημιουργούμε νέους διαύλους συνεργασίας και επικοινωνίας της Κ.Ε.Δ.Ε με τα όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Καλούμε όλους σε μία ισχυρή συμμαχία ευθύνης που θα διασφαλίζει την ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας».

«Οι προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε στη σημερινή συγκυρία θέλουν μια αυτοδιοίκηση θεσμικά ισχυρή και χειραφετημένη από την κεντρική εξουσία» επεσήμανε στην ομιλία του ο Επίτροπος Μετανάστευσης και Εσωτερικών Υποθέσεων της Ε.Ε. Δημήτρης Αβραμόπουλος.

 

Αναφερόμενος στο θέμα της μεταναστευτικής πολιτική, ο κ. Αβραμόπουλος, είπε ότι για πρώτη φορά η Ευρώπη αποκτά ολοκληρωμένη και στοχευμένη πολιτική για τη μετανάστευση.

 

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Τηλ.: 2132147514, 2132147540, Fax: 2103899651, E-mail : info@kede.gr, kedkegr@gmail.com

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου 22 Φεβρουαρίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Η ΚΕΔΕ χαιρετίζει την απόφαση της Βουλής για τη σύσταση Υποεπιτροπών Νησιωτικών και Ορεινών Περιοχών στο πλαίσιο της Μόνιμης Επιτροπής Περιφερειών

Λάζαρος Κυρίζογλου, πρόεδρος ΚΕΔΕ: Ιστορική απόφαση που δικαιώνει το πάγιο αίτημα της Αυτοδιοίκησης για ειδική…

Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου ... 13 Φεβρουαρίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΚΕΔΕ και 164 δήμοι κατέθεσαν στο ΣτΕ αίτηση ακύρωσης του τέλους ταφής

Λ. Κυρίζογλου, Πρόεδρος ΚΕΔΕ: Προσφύγαμε στο ΣτΕ προκειμένου να αρθεί ένα άδικο και αντισυνταγματικό μέτρο…

Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου 12 Φεβρουαρίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Συνεδρίαση Διοικητικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ, Τρίτη 13 Φεβρουαρίου

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΕΔΕ συνεδριάζει αύριο Τρίτη 13 Φεβρουαρίου 2024 και ώρα 11.00. Η…