Άρθρο Localit 24 Σεπτεμβρίου, 2021

Η ΑΔΕΔΥ για τη στελέχωση των Συμβουλίων Επιλογής Προϊσταμένων με τους διορισμένους γενικούς γραμματείς

Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ  με ανακοίνωσή της καταγγέλλει τις ενέργειες της κυβέρνησης και του υπουργού Εσωτερικών να διορίσουν στα  Συμβούλια Επιλογής Προϊσταμένων (ΕΙ.Σ.Ε.Π.) του Δημοσίου τους διορισμένους από την ίδια  γενικούς γραμματείς των υπουργείων αντί των υπηρεσιακών γραμματέων, όπως προβλεπόταν ως τώρα.

Συγκεκριμένα, με διάταξη που προστέθηκε στο άρθρο 28 του Ν. 4829/21 τροποποιήθηκε το άρθρο 86 του Ν3528/2007 και στο ΕΙ.Σ.Ε.Π. συμμετέχει ο γενικός γραμματέας του οικείου υπουργείου, αντί του υπηρεσιακού γενικού γραμματέα.

«Η αιτιολογία της κυβέρνησης ότι αυτό γίνεται όπου δεν υπάρχει υπηρεσιακός Γραμματέας, είναι έωλη, αφού η ίδια δεν φρόντισε ώστε να στελεχωθούν οι θέσεις των υπηρεσιακών γραμματέων (π.χ. υπουργείο Παιδείας), παρά τα όσα η νομοθεσία προβλέπει» σημειώνει η ΑΔΕΔΥ. και υπογραμμίζει ότι .

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. θεωρεί την παραπάνω διάταξη απαράδεκτη, «αφού έχει ως στόχο τον έλεγχο των Συμβουλίων Επιλογής και την επιλογή ημετέρων στις θέσεις των Προϊσταμένων Γενικών Διευθυντών, Διευθυντών και Προϊσταμένων στο Δημόσιο».

Καλεί δε την κυβέρνηση και τον υπουργό Εσωτερικών «να καταργήσουν τη συγκεκριμένη διάταξη, να προχωρήσουν άμεσα στην επιλογή και τοποθέτηση των Υπηρεσιακών Γενικών Γραμματέων και να στελεχώσουν τα Συμβούλια Επιλογής με αξιοκρατικά και αντικειμενικά κριτήρια και όχι με κομματικούς ημετέρους».

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ενδιαφέρουν 27 Οκτωβρίου, 2021
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δωρεάν σεμινάριο ψυχολογίας ”Ευτυχία και Διαπροσωπικές Σχέσεις” στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Νίκαιας

Tρίμηνο δωρεάν σεμιναριακό κύκλο ψυχολογίας και αυτοβελτίωσης με τίτλο ‘‘Ευτυχία και Διαπροσωπικές Σχέσεις” διοργανώνει η…

Ενδιαφέρουν 27 Οκτωβρίου, 2021
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ηράκλειο Αττικής: Δωρεάν μαθήματα χρήσης ηλεκτρονικών πλατφορμών, από το ΚΕΠ του Δήμου

Για ακόμα μια χρονιά το ΚΕΠ του Δήμου Ηρακλείου Αττικής προσφέρει στους πολίτες δωρεάν μαθήματα…

Ενδιαφέρουν 27 Οκτωβρίου, 2021
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Αλλαγή ώρας την Κυριακή

Μία ώρα πίσω από 04:00 π.μ. σε 03:00 π.μ, θα γυρίσουμε τα ρολόγια μας την Κυριακή…