Η 2η Γιορτή της Πολυγλωσσίας, θα πραγματοποιηθεί στις 30 , 31 Μαΐου και 1η Ιουνίου στη Θεσσαλονίκη, σε χώρους του Δημαρχιακού Μεγάρου της πόλης.
Διοργανώνεται από το Τμήμα Προγραμμάτων και Δια Βίου Μαθησης του Δήμου στο πλαίσιο δραστηριοτήτων της Διεύθυνσης Εκπαίδευσης και Αθλητισμού, σε συνεργασία με τη Δημοτική Εταιρεία Πληροφόρησης Θεάματος και Επικοινωνίας (Δ.Ε.Π.Θ.Ε).
Στις εκδηλώσεις θα πάρουν μέρος 105 φορείς και θα παρουσιάσουν 220 διαφορετικές δράσεις όπως θεατρικά και μουσικά δρώμενα, εκπαιδευτικά projects, ερευνητικά προγράμματα, πολυγλωσσικά εργαστήρια, βιωματικές δραστηριότητες διαπολιτισμικού χαρακτήρα, παρουσιάσεις γλωσσών, ιστορικές καταγραφές των γλωσσικών διαδρομών της Θεσσαλονίκης, εργαστήρια καλλιγραφίας, εργαστήρια graffitis σε άλλες γλώσσες, εργαστήρια κριτικού πολυγραμματισμού και πολυγλωσσικού γραμματισμού, δημιουργία κόμικς, εκθέσεις φωτογραφίας και εδέσματα από τοπικές κουζίνες, οργάνωση συνεντεύξεων με εκπροσώπους των γλωσσικών και πολιτιστικών κοινοτήτων της Θεσσαλονίκης.