Το καλοκαίρι μπορεί να τελείωσε, στην Αστυπάλαια όμως οι εκδηλώσεις συνεχίζονται.
Φέτος για πρώτη φορά αφιερώθηκε την περασμένη Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου, μια μέρα σε ένα προϊόν του νησιού, που εκπροσωπεί το νησί επάξια στην ελληνική και όχι μόνο αγορά.
Ο λόγος για το μέλι, το χρυσάφι της φύσης, που εδώ και αιώνες έχει βρει τη θέση του στην κορυφή της διατροφικής πυραμίδας.
Οι παραγωγοί της Αστυπάλαιας έχουν φροντίσει να παράγουν μέλι εξαίρετης ποιότητας σύμφωνα με τις τελευταίες επιταγές της μελισσοκομίας, διατηρώντας υψηλά στάνταρ, απευθυνόμενοι σε συνειδητοποιημένους καταναλωτές και κερδίζοντας συνεχώς υψηλές θέσεις σε ένα κλάδο υψηλής ανταγωνιστικότητας.
Ο Δήμος του νησιού σε συνεργασία με τον Μελισσοκομικό Σύλλογο, διοργάνωσε την πρώτη εκδήλωση, για το μέλι του δίνοντας την ευκαιρία σε ντόπιους αλλά και επισκέπτες, να δουν από κοντά την Παρασκευή γλυκών με βάση το αστυπαλίτικο μέλι και στη συνέχεια να δοκιμάσουν τις μελένιες λιχουδιές.