Άρθρο Localit 23 Ιουνίου, 2022

Γρεβενά: Κοινόχρηστα ηλεκτρικά ποδήλατα αποκτά η πόλη

Με γνώμονα την ανάδειξη του ποδηλάτου ως ένα εναλλακτικό, ευέλικτο και φιλικό προς το περιβάλλον μεταφορικό μέσο για μετακινήσεις εντός της πόλης, η Δημοτική Αρχή προχωρά στην προμήθεια, εγκατάσταση και λειτουργία ενός ολοκληρωμένου συστήματος μίσθωσης κοινόχρηστων ηλεκτρικών ποδηλάτων στο πλαίσιο της βιώσιμης αστικής κινητικότητας.

Πιο συγκεκριμένα, μέσα από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη 2014-2020», στο οποίο η Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών είχε εγκαίρως και τεκμηριωμένα υποβάλλει σχετική πρόταση, ο Δήμος Γρεβενών θα δημιουργήσει – ως δικαιούχος – ένα κοινόχρηστο σύστημα αυτόματης μίσθωσης δημόσιας χρήσης ποδηλάτων, καλλιεργώντας την οικολογική συνείδηση και παιδεία.

Το κοινωφελές αυτό έργο, συνολικού προϋπολογισμού 256.000€, θα συμβάλλει – μεταξύ άλλων – στην μείωση των αστικών ρύπων και του θορύβου, στην ανακούφιση του κυκλοφοριακού αλλά και στη βελτίωση της σωματικής και ψυχικής υγείας των δημοτών.

Επισημαίνεται ότι το αυτοματοποιημένο ηλεκτρονικό σύστημα που θα εγκατασταθεί, θα δίνει στους πολίτες την ευχέρεια να παραλάβουν και να χρησιμοποιήσουν ένα ηλεκτρικό ποδήλατο για το χρονικό διάστημα που θα καθορίζεται στον κανονισμό λειτουργίας του συστήματος, επιστρέφοντάς το σε κάποιο από τα σημεία στάθμευσης, τα οποία θα είναι τοποθετημένα σε επιλεγμένα σημεία του Δήμου.

Τα ποδήλατα θα βρίσκονται σε κοινόχρηστους σταθμούς ενοικίασης και αυτόματης φόρτισης, περιλαμβάνοντας θέσεις κλειδώματος-φόρτισης, επιτρέποντας έτσι τη φόρτιση των ποδηλάτων όσο αυτά είναι κλειδωμένα στον σταθμό.

Το έργο αποτελείται ακόμη από εξοπλισμό τηλεμετρίας, πακέτα λογισμικού διαχείρισης συστημάτων και τερματικά, τα οποία θα εξειδικευτούν από τον ανάδοχο σε συνεννόηση πάντα με τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου, αφού προηγηθεί η διαδικασία της δημοπράτησης.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Βιώσιμες Πόλεις 30 Σεπτεμβρίου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Περιστέρι: Compost και φυτά στους πολίτες που συμμετέχουν στο ρεύμα καφέ κάδων

Compost (εδαφοβελτιωτικό) και μικρά φυτά, από το δημοτικό φυτώριο, θα μοιράσει στους πολίτες που συμμετέχουν…

Βιώσιμες Πόλεις 30 Σεπτεμβρίου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Πάτρα: Κατασκευή χώρου στάθμευσης στο Έλος Αγυιάς και ανοιχτού θεάτρου στο πρώην κάμπινγκ

Στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Δυτική Ελλάδα 2014-2020», εντάχθηκε το έργο του Δήμου Πατρέων: Κατασκευή χώρου στάθμευσης…

Βιώσιμες Πόλεις 29 Σεπτεμβρίου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Κοζάνη 2030: Ο Δήμος Κοζάνης στο Δίκτυο Πόλεων CrAFt

Ο Δήμος Κοζάνης κάνει ακόμη ένα βήμα προς την μετάβαση στην κλιματική ουδετερότητα με την…