Άρθρο Localit 20 Απριλίου, 2022

Γρεβενά: Άνοιξε ο ηλεκτρονικός διαγωνισμός για την ανάπλαση της 13ης Οκτωβρίου

Στην τελική ευθεία μπαίνει η έναρξη της ανάπλασης της 13ης Οκτωβρίου στην πόλη των Γρεβενών καθώς ξεκίνησε και επίσημα η διαδικασία του ηλεκτρονικού διαγωνισμού για την κατάθεση προσφορών και την επιλογή αναδόχου.

Το εμβληματικό αυτό έργο, όπως τονίζεται εμφατικά από τη δημοτική Αρχή, αναμένεται να αλλάξει ριζικά τη σημερινή εικόνα της κεντρικής  οδού της πόλης αφού προβλέπει μια σειρά εκτεταμένων και καθολικών εργασιών, προϋπολογισμού 3.640.800 ευρώ, αναβαθμίζοντας ουσιαστικά το αστικό περιβάλλον για οδηγούς και πεζούς.

Η υπογειοποίηση του δικτύου ρεύματος, η διαπλάτυνση των πεζοδρομίων, η κατασκευή υπερυψωμένων διαβάσεων, η ανακατασκευή των τοιχίων του γηπέδου, η  δημιουργία κυκλικών κόμβων, η αναδιαμόρφωση των χώρων στάθμευσης και η ανανέωση φωτισμού και εξοπλισμού είναι μερικές από τις πολλές τεχνικές παρεμβάσεις που μελετημένα σχεδίασε η Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών.

Ένα έργο πνοής, ενταγμένο από το 2018 στο Επιχειρησιακό Σχέδιο Στρατηγικής Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης του Δήμου Γρεβενών (ΕΣΣΒΑΑ) σύμφωνα με τη σχετική απόφαση έγκρισης της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης Επιχειρησιακού Προγράμματος Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας (Αρ.Πρωτ.767/27.03.2018).

Επισημαίνεται ότι η προθεσμία για την υποβολή των σχετικών προσφορών λήγει την Παρασκευή 6 Μαΐου 2022 και ώρα 15:00, ενώ ολόκληρη η διακήρυξη είναι αναρτημένη στην ιστοσελίδα του Δήμου (www.dimosgrevenon.gr).

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Βιώσιμες Πόλεις 24 Ιουνίου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ηράκλειο: Υπεγράφη η σύμβαση για τη δεύτερη φάση της διαμόρφωσης των Ενετικών Τειχών

Ένα οραματικό έργο που θα αναβαθμίσει κι άλλο τα Ενετικά Τείχη και θα τα καταστήσει…

Βιώσιμες Πόλεις 24 Ιουνίου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Στην αποκατάσταση του παραδοσιακού Νερόμυλου στο Ίνι, προχωράει ο Δήμος Μινώα Πεδιάδας

Στην αποκατάσταση του παραδοσιακού νερόμυλου και δημιουργία υποστηρικτικών υποδομών στο Ίνι, προχωρά ο Δήμος Μινώα…

Βιώσιμες Πόλεις 24 Ιουνίου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ηράκλειο: Ειδική ράμπα στην παραλία «Ακτή» για τα Άτομα με Αναπηρία και κινητικά προβλήματα

Σε λειτουργία τέθηκε στην δημοτική παραλία «Ακτή» στον Καρτερό , η ράμπα ΑμεΑ για την…