Άρθρο Localit 18 Οκτωβρίου, 2023

Γραπτή ενημέρωση για έργα και αποζημιώσεις, και συμμετοχή στο νέο συντονιστικό ζήτησε ο Δ. Κουρέτας από τον πρωθυπουργό

Συνάντηση  με τον πρωθυπουργό Κ. Μητσοτάκη είχε το απόγευμα της Τρίτης ο νέος περιφερειάρχης Θεσσαλίας Δημήτρης Κουρέτας προκειμένου να ενημερωθεί πρωτογενώς με όσα έχουν προγραμματιστεί να γίνουν.

Ο πρωθυπουργός συνεχάρη τον κ. Κουρέτα για την εκλογή του και ευχήθηκε καλή επιτυχία στα καθήκοντά του. Τόνισε δε πως η κυβέρνηση είναι πάντοτε προσηλωμένη στην κοινή προσπάθεια με την Τοπική Αυτοδιοίκηση για τη βελτίωση της ζωής των πολιτών και προσβλέπει σε μία δημιουργική συνεργασία για την ανασυγκρότηση της Θεσσαλίας.

Μετά τη συνάντηση περίπου τριάντα λεπτών ο Κ. Κουρέτας δήλωσε ότι συζήτησαν σε καλό κλίμα προσθέτοντας ότι ζήτησε γραπτή ενημέρωση από τους αρμόδιους υπουργούς, για «να έχω μια πρωτογενή ενημέρωση από το τι γίνεται, ποιος είναι o σχεδιασμός, ποιο είναι το χρονοδιάγραμμα των έργων».

Είπε επίσης ότι πήρε τη διαβεβαίωση «ότι θα την πάρω από τους υπεύθυνους υπουργούς πολύ σύντομα, δηλαδή από τον κ. Λιβάνιο, τον κ. Τριανταφυλλόπουλο και νομίζω και τον κ. Ταχιάο».

Ο κ. Κουρέτας ζήτησε να συμμετέχει «στο νέο συντονιστικό όργανο, το οποίο γίνεται για να αποκατασταθεί η αξιοπιστία της Περιφέρειας στη σύνδεση με την κυβέρνηση και τους θεσμούς, το οποίο είχε διαταραχθεί».

Είπε επίσης ότι «η συνεννόηση με τον κ. Αγοραστό θα γίνει όταν με καλέσει ο ίδιος», ενώ επιβεβαίωσε τις πληροφορίες για αναβολή της συνάντησης με τον Λευτέρη Αυγενάκη, λέγοντας ότι «ίσως να μη χρειάζεται, αφού καλύφθηκε από αυτά που συζήτησε με τον πρωθυπουργό».

Και πρόσθεσε:

«Είχα ακούσει και προεκλογικά τα περί ασυνεννοησίας με την κυβέρνηση. Εγώ είμαι άνθρωπος τεχνοκράτης, μετριοπαθής. Βλέπω ότι πριν συμπληρωθούν δύο μέρες (σ.σ. από την εκλογή του) εγώ ήμουν εδώ κι ενημερώθηκα. Θεωρώ ότι θα είμαι 100% έτοιμος την 1η Ιανουαρίου. Θεωρώ ότι αυτό εκτιμήθηκε και από τον πρωθυπουργό».

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 20 Ιανουαρίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Αιγάλεω: Απόσυρση κοινόχρηστων ηλεκτρικών ποδηλάτων μετά την πιλοτική εφαρμογή

Ο Δήμος Αιγάλεω προχώρησε πρόσφατα στην πιλοτική εφαρμογή συστήματος κοινόχρηστων ηλεκτρικών ποδηλάτων, στο πλαίσιο των…

Ρεπορτάζ 16 Ιανουαρίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Ανάφης: Επιστολή προς το Υπ. Ναυτιλίας για την καθυστέρηση στην ανακοίνωση των θερινών ακτοπλοϊκών δρομολογίων

Την έντονη ανησυχία και διαμαρτυρία τους για την καθυστέρηση στην έγκαιρη ανακοίνωση των ακτοπλοϊκών δρομολογίων…

Ρεπορτάζ 16 Ιανουαρίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ενημέρωση ΚΕΔΕ για το καθεστώς εκλογιμότητας των ενστόλων στις δημοτικές εκλογές

Νομική αποσαφήνιση για την εκλογιμότητα ενστόλων – Ρύθμιση στον νέο Κώδικα Αυτοδιοίκησης Κατά την συνεδρίαση…