Άρθρο Localit 26 Ιανουαρίου, 2023

Γραφείο αγροδιατροφής ιδρύει ο δήμος Ελασσόνας

Στην ίδρυση γραφείου αγροδιατροφής που θα εστιάζει στα θέματα των κτηνοτρόφων και των παραγωγών αγροδιατροφικών προϊόντων  προχώρησε ο δήμος Ελασσόνας. Σε σύσκεψη που συγκάλεσε η δημοτική αρχή στο δημαρχείο με τη συμμετοχή εκπροσώπων όλων των αγροτικών και κτηνοτροφικών φορέων εξετάστηκαν οι λεπτομέρειες για τη λειτουργία  του  γραφείου αγροδιατροφής», που αποτελούσε άλλωστε και αίτημά τους.

Το γραφείο θα λειτουργεί στο δημοτικό κατάστημα Ελασσόνας, με σκοπό να καταγράφονται, να συζητούνται και να επιλύονται ζητήματα που απασχολούν κτηνοτρόφους, συνεταιρισμούς και παραγωγούς αγροδιατροφικών προϊόντων. Το γραφείο θα στελεχωθεί με διοικητικό προσωπικό και θα συνεργάζεται στενά με τις αρμόδιες δημόσιες υπηρεσίες και οργανισμούς, προκειμένου να αναπτυχθεί ο κλάδος και οι ωφελούμενοι να έχουν την απαραίτητη ενημέρωση, πληροφόρηση και καθοδήγηση.

«Σκοπός μας είναι τα προϊόντα αγροδιατροφής που παράγονται στο δήμο μας να αποκτήσουν εξωστρέφεια, άρα, υπεραξία που θα έχει ως αποτέλεσμα την οικονομική ανάπτυξη της περιοχής και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας», τονίζει σε δήλωσή του ο δήμαρχος Ν.Γάτσας.

«Η οργάνωση των κτηνοτρόφων σε συνεταιρισμούς είναι πολύ σημαντική για τα θέματα ενημέρωσης, συντονισμού και αξιοποίησης των χρηματοδοτικών προγραμμάτων. Ωστόσο, οι μεμονωμένοι κτηνοτρόφοι και παραγωγοί χρειάζονται στήριξη και ο δήμος Ελασσόνας θα στηρίξει όλο τον αγροτικό κόσμο σε συνεργασία με τους τοπικούς συνεταιρισμούς, τις ομάδες παραγωγών, την Πανελλήνια Ένωση και φυσικά τους κρατικούς φορείς που θα δίνουν απαντήσεις σε όλα τα ερωτήματα και τις απορίες των κτηνοτρόφων μας. Σε λίγες μέρες θα λειτουργεί το γραφείο αγροδιατροφής και κάθε κτηνοτρόφος ή παραγωγός θα έχει τη δυνατότητα να ζητήσει πληροφορίες και επίσημη ενημέρωση για κάθε θέμα που συνδέεται με τις ανάγκες της παραγωγής» συμπλήρωσε ο κ. Γάτσας.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Καλές Πρακτικές ΟΤΑ 16 Μαρτίου, 2023
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Αλοννήσου: Καινοτομία με στόχο την κατάργηση των πλαστικών μπουκαλιών

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα, μια νέα πρωτοποριακή δράση δρομολογείται στην Αλόννησο με τη χρήση…

Καλές Πρακτικές ΟΤΑ 14 Μαρτίου, 2023
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το Citylab του δήμου Ηρακλείου-Παρουσιάστηκε η νέα ψηφιακή κάρτα «City on Pass»

Με μεγάλη συμμετοχή εκπροσώπων του δήμου Ηρακλείου, στελεχών της τοπικής οικονομίας και του τουρισμού, στελεχών…

Καλές Πρακτικές ΟΤΑ 10 Μαρτίου, 2023
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Αγγελιαφόροι ανακύκλωσης τα… μεταμορφωμένα απορριμματοφόρα του Βύρωνα!

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ανακύκλωσης, στις 18 Μαρτίου, ο δήμος Βύρωνα σκέφτηκε… πράσινα και…