Άρθρο Localit 28 Μαρτίου, 2023

Γωνιές ανακύκλωσης αποκτά ο Δήμος Ελευσίνας

Στην δημιουργία γωνιών ανακύκλωσης με πλήρη εξοπλισμό προχωρά ο Δήμος Ελευσίνας, μετά την ένταξη του έργου στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης».

Πρόκειται για το έργο που αφορά στην «Προμήθεια και εγκατάσταση εξοπλισμού για τη δημιουργία γωνιών ανακύκλωσης» στον Άξονα «Περιβάλλον», του Προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης».

Το σύνολο του έργο, διαιρείται σε 3 υποέργα:

  • Προμήθεια και εγκατάσταση εξοπλισμού για τη δημιουργία ”Γωνιών Ανακύκλωσης”, που αφορά στη δημιουργία ενός δικτύου δέκα πέντε (15) “Γωνιών Ανακύκλωσης” γειτονιάς σε κοινόχρηστα σημεία του Δήμου με διαμόρφωση “συστοιχιών” υπόγειων κάδων, για τη χωριστή συλλογή σε τέσσερις (4) διακριτές ροές ανακυκλώσιμων υλικών (χαρτιού, πλαστικών, γυαλιού, αλουμινίου). Επιπλέον, οι οκτώ (8) “Γωνιές Ανακύκλωσης” θα περιλαμβάνουν και ένα υπέργειο κάδο συλλογής βρώσιμων ελαίων και λιπών (110 lit περίπου). Αξίζει να αναφερθεί, πως το υποέργο περιλαμβάνει τη διαμόρφωση των χώρων (φωτισμός, στέγαστρο κλπ) καθώς και Σύστημα Επιτήρησης της Στάθμης Πλήρωσης και Ελεγχόμενης Πρόσβασης Χρηστών (5.000 τμχ ”Έξυπνων Καρτών Ανακυκλωτή” τύπου RFID, για τους δημότες).
  • Προμήθεια απορριμματοφόρων οχημάτων με γερανό ανύψωσης για την ενίσχυση προγράμματος ΔσΠ, αφορά στην προμήθεια δύο (2) απορριμματοφόρων οχημάτων τύπου πρέσας (12 m3) με γερανό ανύψωσης για την αποκομιδή των ανωτέρω υπόγειων κάδων.
  • Δράσεις ενημέρωσης – πληροφόρησης και ευαισθητοποίησης, σχετικά με τη λειτουργία των Γωνιών Ανακύκλωσης του Δήμου, όπου οι δημότες θα ενημερώνονται αναφορικά με την ορθή διαχείριση των απορριμμάτων, ενώ παράλληλα θα καλλιεργείται η περιβαλλοντική τους συνείδηση.

Η συνολική χρηματοδότηση του έργου, από το πρόγραμμα Αντώνης Τρίτσης, ανέρχεται στο 1.810.400,00 €.

Όπως ανέφερε ο Δήμαρχος Ελευσίνας Αργύρης Οικονόμου: «Οι άνθρωποι της πόλης μας είναι ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένοι και ενημερωμένοι γύρω από τα ζητήματα ανακύκλωσης και ορθής χρήσης των εκάστοτε κάδων, κάτι που διαπιστώνουμε καθημερινά. Ως Δήμος προάγουμε και υλοποιούμε δράσεις γύρω από την ανακύκλωση και μετά την τοποθέτηση των μωβ κάδων ανακύκλωσης ρούχων, έρχεται και η υλοποίηση της δράσης «Γωνιές Ανακύκλωσης», ώστε όλοι μας να συμβάλουμε όπως μπορούμε στην προστασία του περιβάλλοντος. Είμαι βέβαιος πως και αυτή η ενέργεια, η οποία μάλιστα γίνεται με την αξιοποίηση χρηματοδοτικών εργαλείων και όχι με πόρους του Δήμου, θα έχει ιδιαίτερη απήχηση».

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Βιώσιμες Πόλεις 22 Φεβρουαρίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Κέα: Στις πρώτες θέσεις στην ανακύκλωση ηλεκτρικού – ηλεκτρονικού εξοπλισμού ο Δήμος

Ποσότητα 15.030 κιλών αποβλήτων ηλεκτρικού/ηλεκτρονικού εξοπλισμού, παρέδωσε προς ανακύκλωση,  ο Δήμος Κέας το 2023, στην…

Βιώσιμες Πόλεις 22 Φεβρουαρίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Σχέδιο Αστικής Προσβασιμότητας εκπονεί ο δήμος Άργους Ορεστικού

Σχέδιο Αστικής Προσβασιμότητας (Σ.Α.Π.)  εκπονεί ο δήμος Άργους Ορεστικού με τη χρηματοδότηση του Πράσινου Ταμείου.…

Βιώσιμες Πόλεις 20 Φεβρουαρίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Εκατό νέοι υπόγειοι κάδοι απορριμμάτων θα εγκατασταθούν στο Ηράκλειο

Τον Μάρτιο αναμένεται να ξεκινήσει η διαδικασία εγκατάστασης των 100 νέων  υπογείων κάδων στο Ηράκλειο,…