Άρθρο Localit 07 Μαρτίου, 2025

Γλυπτό με τη μορφή του Γιάννη Μπουτάρη τοποθετείται στη Θεσσαλονίκη

Γλυπτό με τη μορφή του πρώην δημάρχου Θεσσαλονίκης, επιχειρηματία και οινοποιού, Γιάννη Μπουτάρη, ο οποίος έφυγε από τη ζωή τον περασμένο Νοέμβριο, σε ηλικία 82 ετών, αναμένεται να τοποθετηθεί το επόμενο διάστημα στην Πλατεία Φαναριωτών προκειμένου να τιμηθεί ως μία ιστορική προσωπικότητα που συνδέεται με την πόλη.

   Με δωρεά της οικογένειας του Γιάννη Μπουτάρη θα κατασκευαστεί ένα ορειχάλκινο άγαλμα του πρώην δημάρχου (σε φυσικό μέγεθος με τη μορφή του καθήμενη), που θα στηθεί σε υφιστάμενο καθιστικό της περιοχής της Πλατείας Φαναριωτών, στη γειτονιά όπου έζησε ο πρώην δήμαρχος τα τελευταία χρόνια της ζωής του.

   Η χωροθέτηση του γλυπτού στη μνήμη του πρώην δημάρχου αναμένεται να εγκριθεί στο δημοτικό συμβούλιο του δήμου Θεσσαλονίκης, που θα συνεδριάσει την ερχόμενη Δευτέρα. Οι εργασίες της κατασκευής του γλυπτού, της τοποθέτησης και της στερέωσής του, θα εκτελεστούν με μέριμνα και δαπάνες του δωρητή.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Με μια ματιά 31 Αυγούστου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Η Ναύπακτος γιόρτασε την ολοκλήρωση των έργων στο Ενετικό Λιμάνι

Αποδόθηκαν στην πόλη και τους πολίτες τα ολοκληρωμένα έργα συντήρησης, αποκατάστασης, στερέωσης και ανάδειξης του…

Με μια ματιά 27 Αυγούστου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
«Το Βιβλίο Γνώση» στην Κοβεντάρειο Δημοτική Βιβλιοθήκη Κοζάνης

Η Κοβεντάρειος Δημοτική Βιβλιοθήκη Κοζάνης πραγματοποίησε με επιτυχία τη δράση «Το Βιβλίο Γνώση», στο πλαίσιο…

Με μια ματιά 25 Αυγούστου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ηράκλεια 2026: 30 χρόνια πολιτισμού στο Ηράκλειο Αττικής

Ο πολιτιστικός θεσμός του Δήμου Ηρακλείου Αττικής «Ηράκλεια» συμπληρώνει φέτος 30 χρόνια παρουσίας. Από τις…