Άρθρο Localit 15 Μαΐου, 2021

Γλυφάδα: Δωρεάν self  test με λήψη σάλιου στους παιδικούς σταθμούς του Δήμου

Ο Δήμος Γλυφάδας ενημερώνει ότι προμηθεύτηκε και διαθέτει δωρεάν για όλα τα παιδιά των δημοτικών παιδικών σταθμών τεστ κορονοϊού με τη λήψη σάλιου, το οποίο θα είναι προαιρετικό και κάθε παιδί θα μπορεί να το κάνει μία φορά την εβδομάδα. Πρόκειται, όπως προσθέτει, για μία απολύτως ασφαλή και ανώδυνη μέθοδο.

«Δωρεάν, προαιρετικό τεστ κορονοϊού με τη λήψη σάλιου για όλα τα παιδιά στους παιδικούς σταθμούς της Γλυφάδας μας», τονίζει ο Δήμαρχος Γλυφάδας Γιώργος Παπανικολάου.

Και προσθέτει:

«Είμαστε πανέτοιμοι για την επαναλειτουργία των παιδικών μας σταθμών τη Δευτέρα. Το self test δεν πραγματοποιείται σε παιδιά παιδικών σταθμών (ξεκινάει από το προνήπιο), ωστόσο είναι ένα χρήσιμο και πολύτιμο εργαλείο το οποίο αποφασίσαμε να προσφέρουμε δωρεάν – προσοχή: σε μορφή κατάλληλη και ανώδυνη για πολύ μικρά παιδιά – σε όποια οικογένεια το επιθυμεί. Συμμεριζόμαστε και κατανοούμε πλήρως την ανησυχία των γονιών για ρινικά τεστ στα μικρά τους παιδιά, για αυτό και ψάξαμε και προμηθευτήκαμε αυτά τα συγκεκριμένα τεστ. Κάθε εβδομάδα, κάθε παιδί σε όλους τους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς μπορεί στο σπίτι του να κάνει τεστ κορονοϊού με τη λήψη σάλιου από το στόμα. Πρόκειται για μια διαδικασία απολύτως ασφαλή και ανώδυνη. Οι γονείς μπορούν να παραλαμβάνουν αυτού του τύπου το self test από τον παιδικό σταθμό, μια διαδικασία που ήδη έχει ξεκινήσει. Ευελπιστούμε έτσι ότι καθίσταται ακόμη πιο ασφαλής η καθημερινή λειτουργία των παιδικών σταθμών πρώτα από όλα για τα παιδιά μας αλλά και για τις οικογένειες και τους εργαζόμενους στους παιδικούς σταθμούς. Είναι αυτονόητο ότι έχουμε πάρει όλα τα υπόλοιπα απαραίτητα μέτρα, με θερμικές πύλες, τακτικούς καθαρισμούς, απολυμάνσεις, κλπ. Ευχαριστώ πολύ το προσωπικό των παιδικών μας σταθμών και για το συντονισμό αυτής της προσπάθειας.

Πραγματικά, στους παιδικούς μας σταθμούς, μας έχουν λείψει τα παιδιά μας όλο αυτό το καιρό. Με το καλό να τα υποδεχτούμε τη Δευτέρα. Τα περιμένουμε με όλη μας την αγάπη και την αγωνία να είναι το σχολείο τους το πιο ασφαλές περιβάλλον».

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ -ΠΑΝΔΗΜΙΑ 12 Ιουνίου, 2021
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δωρεάν rapid test στον Δήμο Ηλιούπολης

Τη Κυριακή 13 Ιουνίου πραγματοποιείται ακόμη μια φορά από κλιμάκιο του ΕΟΔΥ μαζικός έλεγχος ταχείας…

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ -ΠΑΝΔΗΜΙΑ 12 Ιουνίου, 2021
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Πού θα γίνουν δωρεάν rapid test από τον ΕΟΔΥ το Σάββατο 12 Ιουνίου 2021

Σήμερα, Σάββατο 12 Ιουνίου, Κινητές Ομάδες Υγείας (ΚΟΜΥ) του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) θα…

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ -ΠΑΝΔΗΜΙΑ 09 Ιουνίου, 2021
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Εμβολιαστικό κέντρο θα λειτουργήσει στα Γιάννενα από την περιφέρεια Ηπείρου

Στην περιφέρεια Ηπείρου παραχωρείται το κτίριο του ΠΕΔΥ στα Γιάννενα για να λειτουργήσει εμβολιαστικό κέντρο.…