Άρθρο Localit 16 Μαΐου, 2022

Γιορτή ανακύκλωσης στην κεντρική πλατεία της Θήβας

Περιβαλλοντικές δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του κοινού, διοργανώνουν την Τρίτη 17 Μαΐου, στην κεντρική πλατεία της Θήβας, ο Φορέας Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΦοΔΣΑ) Στερεάς Ελλάδας, σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης(ΕΕΑΑ) και τον Δήμο Θηβαίων, στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος.

Το πρόγραμμα είναι πλούσιο σε εκδηλώσεις, περιλαμβάνοντας jazz συναυλία με θέμα την ανακύκλωση από το μουσικό σχήμα του Αλέξανδρου Χρηστίδη «Voyage Jazz Group», διαδραστικά παιχνίδια με ανακυκλώσιμα υλικά, αλλά και το «Λούνα Παρκ της Ανακύκλωσης».

Στην Jazz συναυλία θα συμμετέχουν το 3ο, 4ο και 5ο Γυμνάσιο Θήβας, καθώς και το 1ο, 2ο, 3ο Γενικά Λύκεια και το Επαγγελματικό Λύκειο Θήβας.

Το «Λούνα Παρκ της Ανακύκλωσης» απευθύνεται σε παιδιά Δημοτικού, με τη συμμετοχή των 2ου, 3ου,4ου, 5ου, 6ου, 7ου και 8ου Δημοτικών Σχολείων της Θήβας.

«Η ανθρωπότητα ζει με πίστωση, καθώς εξαντλούμε τους φυσικούς πόρους με τόσο γρήγορους ρυθμούς, που η Φύση δεν προλαβαίνει να τους αναπληρώσει. Η ανακύκλωση πρέπει να γίνει τρόπος ζωής, όπως και η μεγαλύτερη ευαισθητοποίηση σε ζητήματα προστασίας του περιβάλλοντος, ώστε να είμαστε σε θέση να διασφαλίσουμε ένα βιώσιμο μέλλον για τα παιδιά μας», αναφέρει σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Θηβαίων, Γιώργος Αναστασίου.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Βιώσιμες Πόλεις 06 Δεκεμβρίου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ιωάννινα: Συμβάσεις για το Πράσινο Σημείο και αναπλάσεις στην παραλίμνιο

Στη φάση της υλοποίησης περνά το έργο του «Πράσινου Σημείου» στο Δήμο Ιωαννιτών καθώς υπογράφηκε…

Βιώσιμες Πόλεις 06 Δεκεμβρίου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
 Τα Γιάννενα ολοκληρώνουν τον σχεδιασμό για το ποδήλατο

Το προτεινόμενο οριστικό δίκτυο υποδομών ποδηλάτου στην πόλη των Ιωαννίνων, τις προτεραιότητες υλοποίησής του, καθώς…

Βιώσιμες Πόλεις 05 Δεκεμβρίου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ξεκίνησαν οι εργασίες ανάπλασης στο Γύθειο

Στο Γύθειο ξεκίνησαν την περασμένη Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου, οι εργασίες ανάπλασης,  που αναμένεται να αλλάξουν…