Άρθρο Localit 22 Φεβρουαρίου, 2016

Γιάννης Μουζάλας: Συνεχίζουμε να πιέζουμε για ένα προσφυγικό διάδρομο στην Ευρώπη

Μουζάλας«Έχουμε χώρους φιλοξενίας και θα φτιάξουμε και άλλους ώστε μέχρι να διευθετηθεί η κατάσταση να έχουμε ένα χώρο φιλοξενίας και φύλαξης» δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας, σχολιάζοντας τους νέους περιορισμούς που έχουν επιβάλει οι αρχές της ΠΓΔΜ.

Από χτες, οι αρχές της γειτονικής χώρας απαγορεύουν τη διέλευση Αφγανών από την ουδέτερη ζώνη Ελλάδας- ΠΓΔΜ, ενώ Σύριοι και Ιρακινοί έχουν τη δυνατότητα να συνεχίσουν το ταξίδι τους μόνο με ταυτότητα ή διαβατήριο. Η απόφαση αυτή ανακοινώθηκε μόλις δύο ημέρες μετά τις διαβεβαιώσεις που έλαβε η Ελλάδα στην περασμένη Σύνοδο Κορυφής ότι δεν θα υπάρξουν μονομερείς πρακτικές στο διάδρομο των προσφυγικών ροών.

Σε επίπεδο Ευρώπης, όπως επισημαίνει ο κ. Μουζάλας, «συνεχίζουμε να πιέζουμε για την εφαρμογή της λύσης του ΝΑΤΟ και για την ύπαρξη διαδρόμου για τους πρόσφυγες, όχι κατ’ ανάγκην από τη στεριά ή από τη θάλασσα. Θα μπορούσε να είναι το γενναίο resettlement, η γενναία μετεγκατάσταση από την Τουρκία, την Ιορδανία και το Λίβανο κατά δεκάδες χιλιάδες».

 

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 12 Μαρτίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Συνάντηση Δημάρχου Κεντρικής Κέρκυρας με την Υφυπουργό Εργασίας Άννα Ευθυμίου

Θέματα υποδομών, χρηματοδότησης και η υποστελέχωση των υπηρεσιών ανταποδοτικού χαρακτήρα στο τραπέζι της συνάντησης  Ο…

Ρεπορτάζ 11 Μαρτίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Κοζάνης: Ενεργειακές αναβαθμίσεις άνω των 2 εκατ. ευρώ στην Ακρινή

Σε σημαντικές ενεργειακές παρεμβάσεις στην κοινότητα της Ακρινής προχωρά ο Δήμος Κοζάνης, υλοποιώντας έργα συνολικού…

Ρεπορτάζ 05 Μαρτίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Γ. Παπαναστασίου: Η Τοπική Αυτοδιοίκηση στηρίζει το πρόγραμμα «Όλοι Digital»

Ο Β’ Αντιπρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) κ. Γιώργος Παπαναστασίου απηύθυνε χαιρετισμό στην…