Άρθρο Localit 13 Ιανουαρίου, 2022

Γιάννενα: Εργαστήριo για βιώσιμα κτίρια και ανθεκτικές υποδομές σε μια κλιματικά ουδέτερη πόλη

Βιώσιμα κτίρια και ανθεκτικές υποδομές ,στον δρόμο προς μια κλιματικά ουδέτερη πόλη, ήταν το θέμα του 2ου διαδικτυακού θεματικού εργαστηρίου που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 11 Ιανουαρίου στο πλαίσιο της προετοιμασίας υποβολής της πρότασης του Δήμου για το Πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής «100 ενεργειακά ουδέτερες και έξυπνες πόλεις έως το 2030» .

Και αυτή η συνάντηση χαρακτηρίστηκε από την μεγάλη συμμετοχή φορέων της περιοχής οι οποίοι και επανέλαβαν την βούληση τους να στηρίξουν έμπρακτα την προσπάθεια που γίνεται από τη πλευρά του δήμου Ιωαννιτών  στην κατεύθυνση διεκδίκησης μιας θέσης ανάμεσα στις 100 ενεργειακά ουδέτερες και έξυπνες πόλεις έως το 2030 .

Από τη πλευρά του ο δήμαρχος Ιωαννίνων Μωυσής Ελισάφ ,ο οποίος και συντόνισε  την εκδήλωση αφού ευχαρίστησε για ακόμα μια φορά τους φορείς και τους συμμετέχοντες για την ενεργή στήριξη τους , επανέλαβε ότι η συμμετοχή τους στην προσπάθεια για τον μετασχηματισμό της πόλης προς την κλιματική ουδετερότητα είναι καθοριστική.

Ομιλητές στο δεύτερο θεματικό εργαστήριο ήταν ο Γιάννης Αίσωπος, Καθηγητής Αρχιτεκτονικού & Αστικού Σχεδιασμού και Πρόεδρος, του Τµήµατος Αρχιτεκτόνων, του Πανεπιστημίου Πατρών, ο Γεώργιος Πανέτσος, Καθηγητής Αρχιτεκτονικού & Αστικού Σχεδιασμού, Τµήµα Αρχιτεκτόνων, Πανεπιστήµιο Πατρών ο  ∆ηµήτρης Αθανασίου, Πολιτικός Μηχανικός, Μόνιµος υπάλληλος του ΥΠΕΝ με απόσπαση στη Γενική ∆ιεύθυνση Ενέργειας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στις Βρυξέλλες, ο  Αντώνης Γαβαλάç, Αρχιτέκτων, Εµπειρογνώµων Αειφορικού Σχεδιασµού, ∆ιδάσκων του Πανεπιστηµίου Πατρών, ο ∆ρ. Ηλίαç Μεσσίνας, Αρχιτέκτων, Χωροτάκτης, Περιβαλλοντολόγος, Ιδρυτής ECOWEEK (Αειφορία,Καινοτοµία, ∆ηµόσια ∆ιαβούλευση),∆ιδάσκω του Πανεπιστηµίου Πατρών και η ∆ρ. ∆ήµητρα Τσιριγώτη, Αρχιτέκτων, Εµπειρογνώµων Αειφορικού Σχεδιασµού, ∆ιδάσκουσα του Πανεπιστηµίου Πατρών.

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Βιώσιμες Πόλεις 23 Μαΐου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
 Κοινόχρηστα ηλεκτρικά ποδήλατα αποκτά ο δήμος Λαυρεωτικής

Εγκρίθηκε χρηματοδότηση ύψους 255.786,72 € για την προμήθεια 30 κοινόχρηστων ηλεκτρικών ποδηλάτων από το δήμο…

Βιώσιμες Πόλεις 20 Μαΐου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ο Δήμος Διονύσου στρέφεται στις «πράσινες» μετακινήσεις

Στην εποχή της ηλεκτροκίνησης θα εισέλθει ο Δήμος Διονύσου, με σκοπό να βελτιώσει τόσο το…

Βιώσιμες Πόλεις 20 Μαΐου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Αναπλάθεται η πλατεία Δημοκρατίας στην Ελευσίνα

Στον Δήμο Ελευσίνας ξεκινούν οι εργασίες ανακατασκευής της Πλατείας Δημοκρατίας (Κοράλι), μετά και την υπογραφή…