Άρθρο Localit 07 Οκτωβρίου, 2021

Γιάννενα: Διαρκής η συνεργασία Δήμου, φορέων, συλλόγων για την προστασία της Παμβώτιδας

Στην ενεργοποίηση και τους επόμενους μήνες των μεικτών κλιμακίων για την αποτροπή ρυπάνσεων και στη συνέχιση διερευνητικών δειγματοληψιών  στα νερά της Λίμνης Παμβώτιδας ώστε να αποκτηθεί πιο σαφής εικόνα για την ποιότητά τους, θα επικεντρωθεί το ενδιαφέρον Δήμου Ιωαννιτών , φορέων και συλλόγων της περιοχής.

Αυτό αποφασίστηκε, στην  5η  συνάντηση εργασίας για την περιφρούρηση της λίμνης, που  πραγματοποιήθηκε σήμερα με την συμμετοχή του αρμόδιου αντιδημάρχου  Βασίλη Βλέτσα, του Προέδρου του Φορέα Διαχείρισης Φίλιππα Φίλιου, του Διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος Ιωαννίνων και εκπροσώπων της Δημοτικής Αστυνομίας, της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Ηπείρου- Θηροφυλακή, της Αποκεντρωμένης Διοίκησης/Δ/νσης Υδάτων, του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων/Τμήμα Βιολογίας και του Συλλόγου Ερασιτεχνών Αλιέων.

Στη σύσκεψη έγινε αποτίμηση των δράσεων που αναπτύχθηκαν το προηγούμενο διάστημα και συζητήθηκαν τρέχουσες καταγγελίες και παράπονα πολιτών.

Επίσης παρουσιάστηκαν τα αποτελέσματα των πρώτων διερευνητικών δειγματοληψιών που πραγματοποιήθηκαν σε συγκεκριμένο σημείο της Λίμνης με την εικόνα και τα αποτελέσματα του μικροβιολογικού φορτίου να είναι ενθαρρυντικά.

Παράλληλα,  αποφασίστηκαν οι τομείς στους οποίους θα υπάρχει αυξημένο ενδιαφέρον το επόμενο διάστημα.

Έτσι θα υπάρξει:

  1. Ενεργοποίηση και τους επόμενους μήνες των μεικτών κλιμακίων για την αποτροπή ρυπάνσεων
  2. Συνέχιση της πραγματοποίησης των διερευνητικών δειγματοληψιών στα νερά της Λίμνης Παμβώτιδας και τους επόμενους μήνες  προκειμένου να αποκτηθεί πιο σαφής εικόνα για την ποιότητά τους.

Τέλος, σύμφωνα με το Δήμο, έγινε ενημέρωση για το πρόγραμμα και την θεματολογία του Συνεδρίου του Δικτύου των Πόλεων με Λίμνες Ελλάδος που θα πραγματοποιηθεί στα Ιωάννινα στα τέλη Οκτωβρίου.

«Κάνουμε συνεχή  προσπάθεια για την προστασία του Λιμναίου Περιβάλλοντος. Υπάρχει διαρκής και στενή συνεργασία του Δήμου Ιωαννιτών με  την συντριπτική πλειοψηφία των φορέων και των συλλόγων που σχετίζονται με το Περιβάλλον στην πόλης μας.

Η συστηματική παρακολούθηση της Λίμνης έχει ορατά αποτελέσματα τα οποία πιστοποιούν πια και οι δειγματοληπτικές μετρήσεις. Θα συνεχίσουμε με την ίδια ένταση να δουλεύουμε προς αυτήν την κατεύθυνση. Σε αυτή την προσπάθεια χρειαζόμαστε δίπλα μας τους ενεργούς δημότες προκειμένου να αποτρέπουμε κάθε εστία ρύπανσης από όπου και αν προέρχεται», ανέφερε σε δήλωσή του ο αντιδήμαρχος Βασίλης Βλέτσας.

 

 

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Βιώσιμες Πόλεις 21 Ιανουαρίου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Αλλάζει όψη ο Δημοτικός Κήπος Κοζάνης

Στην αναβάθμιση της εικόνας του Δημοτικού Κήπου στοχεύει  ο Δήμος Κοζάνης, έπειτα από την υπογραφή…

Βιώσιμες Πόλεις 21 Ιανουαρίου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ηλεκτρικά Ποδήλατα θα αποκτήσει ο δήμος Ναυπλιέων

Ο δήμος Ναυπλιέων στο πλαίσιο του έργου «Βιώσιμη μικροκινητικότητα μέσω συστήματος κοινόχρηστων ποδηλάτων στο Δήμο…

Βιώσιμες Πόλεις 20 Ιανουαρίου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ενοποίηση ιστορικού-τουριστικού με το εμπορικό κέντρο της Έδεσσας

Ένα έργο – σταθμός για την πόλη της Έδεσσας , η ενοποίηση του ιστορικού-τουριστικού με…