Άρθρο Localit 01 Απριλίου, 2024

Για το πρόγραμμα ανακύκλωσης «Κάνθαρος» διακρίθηκε ο Δήμος Πειραιά

Ακόμα ένα βραβείο για το καινοτόμο πρόγραμμα ανταποδοτικής ανακύκλωσης «Κάνθαρος» απέσπασε η Διεύθυνση Καθαριότητας και Ανακύκλωσης του Δήμου Πειραιά στα «Greek Green Awards 2024», στο πλαίσιο της 6ης διεθνούς έκθεσης Verde.Tec. Το βραβείο εκ μέρους του Δήμου Πειραιά παρέλαβε ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Ανακύκλωσης Παναγιώτης Ρέππας.

«Το πρόγραμμα «Κάνθαρος» είναι μια σημαντική δράση προώθησης της ανακύκλωσης που υλοποιούμε τα τελευταία χρόνια στην πόλη μας, την οποία διευρύνουμε βήμα – βήμα στις γειτονιές του Πειραιά και την έχουν «αγκαλιάσει» οι δημότες. Παράλληλα, δίνουμε ένα επιπλέον κίνητρο στους Πειραιώτες να γίνει η ανακύκλωση αναπόσπαστο μέρος της καθημερινότητάς τους, καθώς με τη συμμετοχή τους στον «Κάνθαρο» απολαμβάνουν εκπτώσεις και προσφορές από τα καταστήματα της πόλης. Βασική μας επιδίωξη είναι ένας Πειραιάς πιο φιλικός προς το περιβάλλον, με ένα σύγχρονο και κυρίως αποτελεσματικό σύστημα διαχείρισης απορριμμάτων», δήλωσε ο δήμαρχος Γ. Μώραλης.

«Η βράβευση αυτή μας χαροποιεί ιδιαίτερα, καθώς έρχεται ως επιστέγασμα των προσπαθειών μας, τα τελευταία χρόνια, για την ανάπτυξη του προγράμματος σε όλη την πόλη, αλλά και την αύξηση της ανακύκλωσης με νέες πρωτοποριακές μεθόδους. Ο «Κάνθαρος» αριθμεί πλέον πάνω από 2800 εγγεγραμμένα νοικοκυριά, τα οποία ανακυκλώνουν σωστά και βοηθούν τον δήμο στην αύξηση της ανακύκλωσης και την προστασία του περιβάλλοντος, τονώνοντας παράλληλα και την τοπική οικονομία μέσω των επιχειρήσεων, οι οποίες συμμετέχουν στο πρόγραμμα, σημείωσε ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Ανακύκλωσης Π. Ρέππα, ο οποίος παρέλαβε εκ μέρους του Δήμου το βραβείο.

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Καλές Πρακτικές ΟΤΑ 05 Απριλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Αν. Σάμου: Πρόγραμμα ανταλλαγής μαθητών με το Δήμο Greifswald της Γερμανίας

Ο Δήμος Ανατολικής Σάμου διοργανώνει σε συνεργασία με το Δήμο Greifswald της Γερμανίας πρόγραμμα ανταλλαγής…

Καλές Πρακτικές ΟΤΑ 03 Απριλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Ηρακλείου: Οι πολίτες απαντούν για τα προβλήματα μετακίνησης στην πόλη

Ένα έξυπνο ερωτηματολόγιο για τα προβλήματα μετακίνησης στην πόλη διακινεί ο δήμος Ηρακλείου και καλεί…

Καλές Πρακτικές ΟΤΑ 02 Απριλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Για την Ορθολογική Διαχείριση Βιοαποβλήτων διακρίθηκε ο Δήμος Πλατανιά

Για την υλοποίηση του προγράμματος «Διαλογής στην Πηγή» και χωριστής συλλογής βιοαποβλήτων, διακρίθηκε ο  Δήμος…