Άρθρο Localit 02 Απριλίου, 2024

Για την Ορθολογική Διαχείριση Βιοαποβλήτων διακρίθηκε ο Δήμος Πλατανιά

Για την υλοποίηση του προγράμματος «Διαλογής στην Πηγή» και χωριστής συλλογής βιοαποβλήτων, διακρίθηκε ο  Δήμος Πλατανιά  στη φετινή απονομή των «Greek Green Awards», που επιβραβεύουν οργανισμούς, φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης και επιχειρήσεις που έθεσαν την επιστημονική γνώση και την τεχνολογική καινοτομία στην υπηρεσία του περιβάλλοντος.

Το βραβείο παρέλαβε ο δήμαρχος Πλατανιά  Ιωάννης Μαλανδράκης, ο οποίος δήλωσε: “…ο Δήμος Πλατανιά επιβραβεύεται για τις δράσεις και τις πρωτοβουλίες που ανέπτυξε, αξιοποιώντας την πράσινη καινοτομία και την τεχνολογία, και την εφαρμογή βέλτιστων πρακτικών που οδηγούν στην Κυκλική Οικονομία. Με το πρόγραμμα που υλοποίει ο Δήμος για τη Διαλογή στην Πηγή και τη χωριστή συλλογή των βιοαποβλήτων, οι Δημότες μας βοηθάνε το Περιβάλλον μέσα από το σπίτι τους, συμβάλλουν στη μείωση του όγκου απορριμμάτων που καταλήγουν στους Χώρους Υγειονομικής Ταφής (Χ.Υ.Τ.), στην αποδοτικότερη ανακύκλωση διαχωρίζοντας τα απορρίμματα τους και συμβάλλουν στην παραγωγή χρήσιμου προϊόντος για την γονιμότητα των εδαφών (κομπόστ). Η βράβευση αυτή επιβεβαιώνει τις προσπάθειες που καταβάλλει ο Δήμος Πλατανιά για την ορθολογική διαχείριση των στερεών αποβλήτων, την κυκλική και αειφόρο οικονομία και την προστασία του περιβάλλοντος…”.

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Καλές Πρακτικές ΟΤΑ 05 Απριλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Αν. Σάμου: Πρόγραμμα ανταλλαγής μαθητών με το Δήμο Greifswald της Γερμανίας

Ο Δήμος Ανατολικής Σάμου διοργανώνει σε συνεργασία με το Δήμο Greifswald της Γερμανίας πρόγραμμα ανταλλαγής…

Καλές Πρακτικές ΟΤΑ 03 Απριλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Ηρακλείου: Οι πολίτες απαντούν για τα προβλήματα μετακίνησης στην πόλη

Ένα έξυπνο ερωτηματολόγιο για τα προβλήματα μετακίνησης στην πόλη διακινεί ο δήμος Ηρακλείου και καλεί…

Καλές Πρακτικές ΟΤΑ 01 Απριλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Για το πρόγραμμα ανακύκλωσης «Κάνθαρος» διακρίθηκε ο Δήμος Πειραιά

Ακόμα ένα βραβείο για το καινοτόμο πρόγραμμα ανταποδοτικής ανακύκλωσης «Κάνθαρος» απέσπασε η Διεύθυνση Καθαριότητας και…