Άρθρο Localit 28 Σεπτεμβρίου, 2023

Για 3η χρονιά το πρόγραμμα “Σχολικά Γεύματα” στα σχολεία του Δήμου Κιλκίς

Το πρόγραμμα “Σχολικά Γεύματα” συνεχίζεται για τρίτη συνεχή χρονιά, σε σχολικές μονάδες του Δήμου Κιλκίς.

Σύμφωνα με απόφαση των Υπουργών Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού και Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας την τρέχουσα σχολική χρονιά στα σχολικά γεύματα συμμετέχουν τα Δημοτικά Σχολεία Γαλλικού, Επταλόφου, Ευκαρπίας, Καμπάνη, Κρηστώνης, Μαυρονερίου, Μεγάλης Βρύσης, Μικροκάμπου, Μυριοφύτου, Νέου Αγιονερίου, Νέου Γυναικοκάστρου, Νέας Σάντας, Παλαιού Αγιονερίου, Πεδινού, Σ.Σ.Μουριών, Χέρσου, Χωρυγίου, το 4ο και 7ο Δημοτικό Σχολείο Κιλκίς και το Ειδικό Σχολείο Κιλκίς.

Όπως αναφέρει ο Δήμος Κιλκίς στη σχετική ανακοίνωσή του «έχει αξιώσει την καθολική εφαρμογή του θεσμού των Σχολικών Γευμάτων σε όλα τα Δημοτικά Σχολεία του Δήμου, με πρόταση που έχει καταθέσει αρμοδίως, στηριζόμενος σε ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου και προσδοκά στην υλοποίησή της προκειμένου όλοι αδιακρίτως οι μαθητές να ωφεληθούν από τις θετικές πρόνοιές του».

Προσθέτει επίσης ότι, τα Σχολικά Γεύματα, ως θεσμός που εφαρμόζεται στην πλειονότητα των ευρωπαϊκών χωρών, συντελούν σημαντικά στην ενίσχυση της αλληλεγγύης και της συντροφικότητας στη μαθητική κοινότητα και ταυτόχρονα βελτιώνουν τις μαθητικές επιδόσεις. Προάγουν το μοντέλο της μεσογειακής διατροφής και την υιοθέτηση από πλευράς μαθητών ενός υγιεινού τρόπου διατροφής.

 

 

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 23 Ιουνίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Λαμιέων: Νεκρός σε τροχαίο ο αντιδήμαρχος Κώστας Σταυρογιάννης

Τραγωδία εκτυλίχθηκε τα ξημερώματα στον νέο περιφερειακό δρόμο της Λαμίας, με θύμα τον αντιδήμαρχο της…

Ρεπορτάζ 20 Ιουνίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Αυλαία σήμερα για τον γραπτό ηλεκτρονικό διαγωνισμό του ΑΣΕΠ

Ανοίγει η αυλαία σήμερα για τον 2ο γραπτό διαγωνισμό του ΑΣΕΠ, που διεξάγεται με σημαντικές…

Ρεπορτάζ 13 Ιουνίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Αθηναίων: Ένας χρόνος λειτουργίας του Γραφείου Αντιμετώπισης Ενεργειακής Φτώχειας

Ένα χρόνο λειτουργίας συμπλήρωσε το Γραφείο Αντιμετώπισης Ενεργειακής Φτώχειας (ΓΑΕΦ) του Δήμου Αθηναίων, το οποίο…