Άρθρο Localit 23 Ιουλίου, 2018

Γερμανία : Τουλάχιστον 50.000 διαδηλωτές στους δρόμους του Μονάχου κατά της πολιτικής των Βαυαρών συμμάχων της Άγγελας Μέρκελ στο προσφυγικό

Περισσότερες από 130 οργανώσεις για την παροχή βοήθειας στους πρόσφυγες, συνδικαλιστικές ενώσεις, κόμματα, συμπεριλαμβανομένου του SPD, εργαζόμενοι στον πολιτιστικό τομέα, θρησκευτικές οργανώσεις και πολλοί άλλοι μετείχαν στη χθεσινή διαδήλωση στο Μόναχο «#ausgehetzt – Μαζί ενάντια στην πολιτική του φόβου!» για να διαμαρτυρηθούν για την πολιτική του CSU στο προσφυγικό.

Παρά τη βροχή, τουλάχιστον 25.000 άνθρωποι, όπως ανέφερε η αστυνομία και 50.000, σύμφωνα με τους οργανωτές, μετείχαν στη διαδήλωση.

Ο Σοσιαλδημοκράτης δήμαρχος του Μονάχου Ντίτερ Ράιτερ δήλωσε:

«Μπορεί να φαίνεται τρελό ότι τόσοι πολλοί άνθρωποι βγαίνουν στο δρόμο με αυτό τον καιρό. Αυτό δείχνει πως η πολιτική της κυβέρνησής μας δεν ικανοποιεί τους ανθρώπους». Ο πολιτικός του SPD προειδοποίησε επίσης ότι : «Η κοινωνική ειρήνη στην πόλη μας και στη Βαυαρία απειλείται …».

Οι διαδηλωτές διαμαρτύρονται για την πολιτική που υιοθετούν οι Βαυαροί σύμμαχοι της Γερμανίδας καγκελαρίου Άγγελα Μέρκελ, το CSU, για το προσφυγικό. Στα συνθήματα κυριάρχησαν οι επικρίσεις κατά του υπουργού Εσωτερικών και επικεφαλής του CSU Χορστ Ζεεχόφερ, του Βαυαρού πρωθυπουργού Μάρκους Σέντερ για «ανεύθυνη διχαστική πολιτική» που «σηματοδοτεί τη μαζική στροφή προς τα δεξιά, το κράτος επιτήρησης, τον περιορισμό της ελευθερίας μας και τις επιθέσεις στα ανθρώπινα δικαιώματα”.

Την κινητοποίηση στήριξαν και πολλές διασημότητες.

 

Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 18 Φεβρουαρίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Σε τροχιά επανεξέτασης ο Ν. 4830/21: Διάλογος ΚΕΔΕ-Νέμεσις

Ο Πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) κ. Λάζαρος Κυρίζογλου και ο Α’ Αντιπρόεδρος…

Ρεπορτάζ 18 Φεβρουαρίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Νισύρου: Σε εφαρμογή η σύμβαση αναβάθμισης του Δημοτικού Ελικοδρομίου

Δήμαρχος Νισύρου: «Πρόκειται για μια επένδυση που εξυπηρετεί άμεσα το δημόσιο συμφέρον και την ποιότητα…

Ευρωπαϊκά 06 Φεβρουαρίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Συμμετοχή του Δήμου Πέλλας στη Σύνοδο του Δικτύου B40 στο Ζάγκρεμπ

Ο Δήμος Πέλλας συμμετείχε στη Σύνοδο του Δικτύου Βαλκανικών Πόλεων B40 που πραγματοποιήθηκε στο Ζάγκρεμπ…