Άρθρο Localit 07 Φεβρουαρίου, 2018

Γερμανία: Συμφωνία CDU/CSU/SPD για μεγάλο συνασπισμό

Στη συγκρότηση μείζονος κυβερνητικού συνασπισμού συμφώνησαν οι συντηρητικοί της Άγγελα Μέρκελ και οι Σοσιαλδημοκράτες. Την είδηση επιβεβαίωσαν οι εφημερίδες Ηandelsblatt και Sueddeutsche Zeitung καθώς και η ηλεκτρονική έκδοση του περιοδικού Der Spiegel αλλά και η βουλευτής του CDU Σεράπ Γκιουλέρ μέσω ανάρτησής της στο Twitter.

Στην επόμενη κυβέρνηση συνεργασίας οι Σοσιαλδημοκράτες (SPD) θα αναλάβουν σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδουν τόσο το τηλεοπτικό δίκτυο ZDF όσο και το περιοδικό “Der Spiegel” τα υπουργεία Οικονομικών, Εξωτερικών και Εργασίας.

Όπως μεταδίδει το γερμανικό πρακτορείο DPA, o σοσιαλδημοκράτης δήμαρχος του Αμβούργου Ολαφ Σολτς αναλαμβάνει το υπουργείο Οικονομικών στη νέα γερμανική κυβέρνηση συνασπισμού.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, οι Βαυαροί Χριστιανοκοινωνιστές (CSU) θα αναλάβουν το νέο, αναβαθμισμένο, υπουργείο Εσωτερικών, το οποίο, όπως μεταδίδει η Bild, αναμένεται να κατέχει ο ίδιος ο αρχηγός του κόμματος και απερχόμενος Πρωθυπουργός της Βαυαρίας Χορστ Ζεεχόφερ.

Το Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα (CDU) θα αναλάβει μεταξύ άλλων τα υπουργεία Οικονομίας και ‘Αμυνας.

Σύμφωνα με τo Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων (dpa), οι Σοσιαλδημοκράτες διεκδικούσαν, το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Θεμάτων, κάτι το οποίο προσέκρουε στην επιθυμία του Χορστ Ζέεχοφερ, του προέδρου του CSU, να το αναλάβει το δικό του κόμμα.

Τώρα θα πρέπει όμως να ψηφίσουν υπέρ της συμφωνίας τα 450.000 μέλη του SPD, με μια εσωκομματική διαδικασία η οποία μπορεί να διαρκέσει έως και 3 εβδομάδες.

 

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 18 Φεβρουαρίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Σε τροχιά επανεξέτασης ο Ν. 4830/21: Διάλογος ΚΕΔΕ-Νέμεσις

Ο Πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) κ. Λάζαρος Κυρίζογλου και ο Α’ Αντιπρόεδρος…

Ρεπορτάζ 18 Φεβρουαρίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Νισύρου: Σε εφαρμογή η σύμβαση αναβάθμισης του Δημοτικού Ελικοδρομίου

Δήμαρχος Νισύρου: «Πρόκειται για μια επένδυση που εξυπηρετεί άμεσα το δημόσιο συμφέρον και την ποιότητα…

Ευρωπαϊκά 06 Φεβρουαρίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Συμμετοχή του Δήμου Πέλλας στη Σύνοδο του Δικτύου B40 στο Ζάγκρεμπ

Ο Δήμος Πέλλας συμμετείχε στη Σύνοδο του Δικτύου Βαλκανικών Πόλεων B40 που πραγματοποιήθηκε στο Ζάγκρεμπ…