Άρθρο Localit 07 Φεβρουαρίου, 2018

Γερμανία: Συμφωνία CDU/CSU/SPD για μεγάλο συνασπισμό

Στη συγκρότηση μείζονος κυβερνητικού συνασπισμού συμφώνησαν οι συντηρητικοί της Άγγελα Μέρκελ και οι Σοσιαλδημοκράτες. Την είδηση επιβεβαίωσαν οι εφημερίδες Ηandelsblatt και Sueddeutsche Zeitung καθώς και η ηλεκτρονική έκδοση του περιοδικού Der Spiegel αλλά και η βουλευτής του CDU Σεράπ Γκιουλέρ μέσω ανάρτησής της στο Twitter.

Στην επόμενη κυβέρνηση συνεργασίας οι Σοσιαλδημοκράτες (SPD) θα αναλάβουν σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδουν τόσο το τηλεοπτικό δίκτυο ZDF όσο και το περιοδικό “Der Spiegel” τα υπουργεία Οικονομικών, Εξωτερικών και Εργασίας.

Όπως μεταδίδει το γερμανικό πρακτορείο DPA, o σοσιαλδημοκράτης δήμαρχος του Αμβούργου Ολαφ Σολτς αναλαμβάνει το υπουργείο Οικονομικών στη νέα γερμανική κυβέρνηση συνασπισμού.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, οι Βαυαροί Χριστιανοκοινωνιστές (CSU) θα αναλάβουν το νέο, αναβαθμισμένο, υπουργείο Εσωτερικών, το οποίο, όπως μεταδίδει η Bild, αναμένεται να κατέχει ο ίδιος ο αρχηγός του κόμματος και απερχόμενος Πρωθυπουργός της Βαυαρίας Χορστ Ζεεχόφερ.

Το Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα (CDU) θα αναλάβει μεταξύ άλλων τα υπουργεία Οικονομίας και ‘Αμυνας.

Σύμφωνα με τo Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων (dpa), οι Σοσιαλδημοκράτες διεκδικούσαν, το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Θεμάτων, κάτι το οποίο προσέκρουε στην επιθυμία του Χορστ Ζέεχοφερ, του προέδρου του CSU, να το αναλάβει το δικό του κόμμα.

Τώρα θα πρέπει όμως να ψηφίσουν υπέρ της συμφωνίας τα 450.000 μέλη του SPD, με μια εσωκομματική διαδικασία η οποία μπορεί να διαρκέσει έως και 3 εβδομάδες.

 

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ευρωπαϊκά 30 Μαρτίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Οι παράλληλες δράσεις της 50ης Συνόδου του Κογκρέσου που διευρύνουν τον διάλογο
Ευρωπαϊκά 27 Μαρτίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
50η Σύνοδος Κογκρέσου: Εκλογή ηγεσίας και κρίσιμα ζητήματα για τη δημοκρατία στην Ευρώπη

Η 50η Σύνοδος του Κογκρέσου Τοπικών και Περιφερειακών Αρχών του Συμβουλίου της Ευρώπης, που θα…

Ρεπορτάζ 12 Μαρτίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Συνάντηση Δημάρχου Κεντρικής Κέρκυρας με την Υφυπουργό Εργασίας Άννα Ευθυμίου

Θέματα υποδομών, χρηματοδότησης και η υποστελέχωση των υπηρεσιών ανταποδοτικού χαρακτήρα στο τραπέζι της συνάντησης  Ο…