Άρθρο Localit 11 Ιανουαρίου, 2017

Γερμανία: Ο αριθμός των αιτούντων άσυλο το 2016 μειώθηκε κατά δύο τρίτα σε σχέση με το 2015

Η Γερμανία δέχθηκε 280.000 νέους αιτούντες άσυλο το 2016, αριθμός μικρότερος κατά δύο τρίτα σε σχέση με τον αριθμού-ρεκόρ των 890.000 ανθρώπων που είχαν καταθέσει αίτηση ασύλου το 2015. ανακοίνωσε σήμερα ο γερμανός υπουργός Εσωτερικών Τόμας ντε Μεζιέρ.

Από τον Ιανουάριο έως τον Δεκέμβριο του 2016, μόνον τα αιτήματα ασύλου ατόμων από τη Συρία αποτελούσαν το 36% των συνολικών αιτήσεων. Ακολουθούσαν τα αιτήματα ασύλου από Αφγανούς (17%) και Ιρακινούς (13%).

«Είναι η απόδειξη ότι τα μέτρα που έλαβαν η γερμανική κυβέρνηση και η Ευρωπαϊκή Ένωση λειτουργούν… αυτές οι μεταναστευτικές ροές μπορούν να διευθετηθούν και να ελεγχθούν», δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών.

Η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία για τη Μετανάστευση και τους Πρόσφυγες (BAMF), που είναι επιφορτισμένη με την εξέταση των αιτήσεων ασύλου, εξετάζει αυτή την ώρα 745.545 αιτήματα ασύλου, η πλειονότητα των οποίων έχει κατατεθεί από μετανάστες που έφθασαν με το μεγάλο κύμα του 2015.

Αυτές οι ροές υπέβαλαν τη διοίκηση, που ήταν σαφώς υποστελεχωμένη σύμφωνα με τα μμε, σε ισχυρή πίεση και έστρεψαν ένα μέρος της κοινής γνώμης εναντίον της καγκελαρίου Άγγελα Μέρκελ η οποία είχε ανοίξει τις πύλες της χώρας στους πρόσφυγες τον Σεπτέμβριο του 2015.

Το βαυαρικό κόμμα CSU, συντηρητικός εταίρος της Μέρκελ, απαιτεί από την κυβέρνηση να κρατήσει μια ετήσια ποσόστωση 200.000 αιτητών ασύλου, κάτι που η καγκελάριος εξακολουθεί να αρνείται.

Το κλείσιμο της «διαδρομής των Βαλκανίων» και η υπογραφή μιας αμφιλεγόμενης συμφωνίας ανάμεσα στην ΕΕ και στην Τουρκία τον Μάρτιο, στην οποία είχε πρωτοστατήσει η Μέρκελ, είχε αποτέλεσμα τη μείωση των αφίξεων μεταναστών από τη Μέση Ανατολή και το Αφγανιστάν.

Στο εσωτερικό, η κυβέρνηση συνασπισμού της Μέρκελ έλαβε επίσης πολλά μέτρα, κυρίως αναγνωρίζοντας πολλές χώρες των Βαλκανίων ως ασφαλείς χώρες με αποτέλεσμα να διευκολυνθούν οι επαναπροωθήσεις στα σύνορα, ενώ λογαριάζει να κάνει το ίδιο και για τις χώρες του Μάγρεμπ.

Σε ευρωπαϊκό επίπεδο, μετά τη Γερμανία, η Ιταλία, η Γαλλία και στη συνέχεια η Ελλάδα είναι οι χώρες όπου κατατέθηκαν οι περισσότερες αιτήσεις ασύλου το τρίτο τρίμηνο του έτους 2016, σύμφωνα με την ευρωπαϊκή στατιστική υπηρεσία Eurostat.

Πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 23 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δωρεάν Wi -Fi σε15 νέα σημεία του Δήμου Βέροιας

Δωρεάν και γρήγορη πρόσβαση στο διαδίκτυο σε υπαίθριους και κλειστούς δημόσιους χώρους αποκτά τους επόμενους…

Ρεπορτάζ 23 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Βριλήσσια: Ξεκινά το έργο αναβάθμισης του δημοτικού δικτύου ύδρευσης

Το συμφωνητικό για το μεγάλο έργο της αναβάθμισης του δημοτικού δικτύου ύδρευσης υπέγραψε ο δήμαρχος…

Ρεπορτάζ 23 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Μαρούσι: Εγκατάσταση 5.500 φωτιστικών σωμάτων τεχνολογίας LED στον Δήμο

Ξεκίνησε την περασμένη Παρασκευή 19 Ιουλίου το έργο εγκατάστασης 5.500 φωτιστικών σωμάτων τεχνολογίας LED (διαφόρων…