Άρθρο Localit 01 Οκτωβρίου, 2020

Γερμανία-κορονοϊός: To 85% των πολιτών υπέρ της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας στις αγορές και τις δημόσιες συγκοινωνίες

Η συντριπτική πλειοψηφία των Γερμανών έχει προφανώς αποδεχτεί σε μεγάλο βαθμό την καθημερινή χρήση της μάσκας όταν κάνει τις αγορές του και όταν μετακινείται με τα μέσα μαζικής μεταφοράς. Αυτό είναι το συμπέρασμα έρευνας της εταιρείας “Kantar”, την οποία δημοσιεύει το “Spiegel”.

Σύμφωνα με την έρευνα, το 85% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι η μάσκα πρέπει να είναι υποχρεωτική σε τέτοιες καταστάσεις, ποσοστό κατά 28% μεγαλύτερο σε σύγκριση με ανάλογη έρευνα τον Απρίλιο. Μόνο το 13% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι η χρήση μάσκας πρέπει να είναι εθελοντική.

Το 71% θεωρεί κατάλληλα τα ληφθέντα κυβερνητικά μέτρα για τον περιορισμό της επιδημίας του κορονοϊού, ενώ το 15% θεωρεί ότι «δεν επαρκούν». Μόνο μεταξύ των υποστηρικτών του (ακροδεξιού) κόμματος Εναλλακτική για την Γερμανία (AfD), η πλειοψηφία, το 56%, τα χαρακτηρίζει «υπερβολικά».

Τέλος, οι περισσότεροι ερωτηθέντες δεν βλέπουν την προσωπική τους κατάσταση και την ευημερία τους να απειλούνται από τον κορονοϊό. Το 58% δήλωσε ότι η επιδημία «δεν είχε αρνητικό αντίκτυπο στην προσωπική του οικονομική κατάσταση και ότι δεν περιμένει αρνητικές συνέπειες».

Πηγή: Der Spiegel

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 23 Ιουνίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Λαμιέων: Νεκρός σε τροχαίο ο αντιδήμαρχος Κώστας Σταυρογιάννης

Τραγωδία εκτυλίχθηκε τα ξημερώματα στον νέο περιφερειακό δρόμο της Λαμίας, με θύμα τον αντιδήμαρχο της…

Ρεπορτάζ 20 Ιουνίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Αυλαία σήμερα για τον γραπτό ηλεκτρονικό διαγωνισμό του ΑΣΕΠ

Ανοίγει η αυλαία σήμερα για τον 2ο γραπτό διαγωνισμό του ΑΣΕΠ, που διεξάγεται με σημαντικές…

Ρεπορτάζ 13 Ιουνίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Αθηναίων: Ένας χρόνος λειτουργίας του Γραφείου Αντιμετώπισης Ενεργειακής Φτώχειας

Ένα χρόνο λειτουργίας συμπλήρωσε το Γραφείο Αντιμετώπισης Ενεργειακής Φτώχειας (ΓΑΕΦ) του Δήμου Αθηναίων, το οποίο…