Δέκα άνθρωποι, μεταξύ αυτών και ένα μωρό δέκα μηνών, τραυματίστηκαν από εμπρηστική επίθεση που σημειώθηκε σε κέντρο στέγασης προσφύγων στο ‘Αλτενμπουργκ της ανατολικής Γερμανίας. Το βρέφος νοσηλεύεται σε νοσοκομείο.
Η επίθεση πραγματοποιήθηκε τα ξημερώματα, όταν, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, πυρπολήθηκαν δύο παιδικά καρότσια και η φωτιά επεκτάθηκε στο κέντρο όπου στεγάζονταν 70 πρόσφυγες από τη Συρία, το Αφγανιστάν και τη Σομαλία. Οι τοπικές αρχές ανακοίνωσαν πως πρόκειται για ένα νέο ρατσιστικό έγκλημα, ενώ τα γερμανικά μέσα ενημέρωσης επισημαίνουν έκρηξη της ξενοφοβίας.
Να σημειωθεί ότι από τις αρχές του χρόνου οι επιθέσεις κατά κέντρων στέγασης προσφύγων ανέρχονται σε 222, ωστόσο έχουν καταδικαστεί μόνον τέσσερις εμπρηστές και σε άλλους οκτώ έχουν απαγγελθεί κατηγορίες. Σύμφωνα με τις γερμανικές αρχές, ανακοίνωσαν ότι η εισροή προσφύγων έφτασε ήδη το ένα εκατομμύριο στη χώρα.
Άρθρο Localit 08 Δεκεμβρίου, 2015
Γερμανία: Εμπρησμός σε κέντρο προσφύγων – Ένα βρέφος μεταξύ των τραυματιών
ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ
Ετικέτες
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ
Ρεπορτάζ
18 Φεβρουαρίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Σε τροχιά επανεξέτασης ο Ν. 4830/21: Διάλογος ΚΕΔΕ-Νέμεσις
Ο Πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) κ. Λάζαρος Κυρίζογλου και ο Α’ Αντιπρόεδρος…
Ρεπορτάζ
18 Φεβρουαρίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Νισύρου: Σε εφαρμογή η σύμβαση αναβάθμισης του Δημοτικού Ελικοδρομίου
Δήμαρχος Νισύρου: «Πρόκειται για μια επένδυση που εξυπηρετεί άμεσα το δημόσιο συμφέρον και την ποιότητα…
Ρεπορτάζ
05 Φεβρουαρίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Γαλλική Σκάλα Λαυρίου: Με χρηματοδότηση από το Πράσινο Ταμείο η αποκατάσταση
Εξασφαλίστηκε Χρηματοδότηση για την αποκατάσταση της Γαλλικής Σκάλας Μεταλλείων Λαυρίου – Σημαντικό βήμα ανάδειξης της…