Άρθρο Localit 27 Απριλίου, 2018

Γερμανία: 3,4 δισ. Ευρώ κέρδισε η Bundesbank κέρδισε από τα ελληνικά κρατικά ομόλογα, αναφέρει η «Bild»

Η κέρδισε 3,4 δισεκατομμύρια ευρώ από τα ελληνικά κρατικά ομόλογα, σύμφωνα με τη γερμανική εφημερίδα «Bild». Να τι αναφέρει επακριβώς το σχετικό άρθρο:

«Τα δισεκατομμύρια που χορηγήθηκαν στην Ελλάδα από την αρχή της οικονομικής κρίσης σημαίνουν όχι μόνο τεράστιους κινδύνους για τη Γερμανία, αλλά και κέρδη από τόκους.

Πώς γίνεται αυτό; Για να πάρουν νέα χρήματα, οι χώρες μπορούν να εκδώσουν τα λεγόμενα κρατικά ομόλογα (παρόμοια με τις μετοχές των εταιρειών). Τα ελληνικά κρατικά ομόλογα δεν τα ήθελε κανείς από το 2010 και μετά.

Ωστόσο, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ), για να βοηθήσει την Ελλάδα, συνέχισε να αγοράζει ελληνικά κρατικά ομόλογα. Για αυτά τα μερίδια υπάρχει μια συμφωνημένη απόδοση, η οποία μοιράζεται μεταξύ όλων των ευρωπαϊκών κεντρικών τραπεζών. Έτσι η Bundesbank έφτασε να κερδίσει περίπου 3,4 δισεκατομμύρια ευρώ από το 2010.

Αυτό προκύπτει από την απάντηση της ομοσπονδιακής κυβέρνησης σε ερώτημα των Πρασίνων, η οποία είναι στη διάθεση της “Bild”. Αλλά: Αυτά τα κεφάλαια θα μπορούσαν τώρα μόνον εν μέρει (!) να χρησιμοποιηθούν για μια νέα μεγάλη ελάφρυνση του ελληνικού χρέους. Όπως ακριβώς και τα 27 δισ. ευρώ, τα οποία θα παραμείνουν από το τρίτο πρόγραμμα διάσωσης».

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 28 Απριλίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ηράκλειο: Ανησυχία για τις ρηγματώσεις στις Βούτες – Ακατάλληλα τέσσερα σπίτια, εκκενώνουν οι κάτοικοι

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης αναμένεται να  κηρυχθούν σήμερα οι Βούτες Νέα αυτοψία στις Βούτες και…

Ρεπορτάζ 28 Απριλίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ξεκίνησαν οι έλεγχοι για τις ρηγματώσεις στις Βούτες του δήμου Ηρακλείου

Συνεχίζονται από νωρίς το πρωί της Δευτέρας (28-4-2025) οι αυτοψίες στις Βούτες του δήμου Ηρακλείου,…

Ρεπορτάζ 25 Απριλίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Π. Μαρινάκης: Σε κάθε περίπτωση θα ψηφίσουμε έναν εκλογικό νόμο για την Αυτοδιοίκηση, με ένα γύρο εκλογών

Την κατάθεση στη Βουλή νομοσχεδίου για αλλαγή του εκλογικού νόμου στις  αυτοδιοικητικές εκλογές με  εκλογή…