Άρθρο Localit 22 Φεβρουαρίου, 2024

Γαλλία: Η νομαρχία της Λιον απαγόρευσε νεοναζιστικό φεστιβάλ στην περιοχή της Λιόν

Την απαγόρευση διοργάνωσης ενός  μουσικού φεστιβάλ  Βlack Μetal αποφάσισε στην περιοχή της Λιόν διέταξε η νομαρχία του Ρον.

Το φεστιβάλ με τίτλο “Call of Terror”, επρόκειτο να διεξαχθεί σε άγνωστη τοποθεσία στις 24 Φεβρουαρίου, ημερομηνία της ίδρυσης το 1920 στη Γερμανία του ναζιστικού κόμματος.

Σε απόφαση της 19ης Φεβρουαρίου, η νομαρχία επισημαίνει την προσχώρηση των διοργανωτών “στο εθνικοσοσιαλιστικό κίνημα”, “την ονομασία των συγκροτημάτων” — όπως “Leibwätcher” (σωματοφύλακας) με αναφορά στη δύναμη των Ες-Ες που ήταν αρμόδια για τη στενή προστασία του Αδόλφου Χίτλερ — και τις στενές τους σχέσεις με το νεοναζιστικό κίνημα.

Η νομαρχία υπογραμμίζει επίσης την παρουσία στο φεστιβάλ ως πρώτο όνομα του πολωνικού συγκροτήματος Graveland, που είναι γνωστό “για τα κομμάτια του που δοξάζουν το Τρίτο Ράιχ” και είναι μέλος του Εθνικοσοσιαλιστικού κινήματος Black Metal, το οποίο συνδέεται με το δίκτυο “Blood and Honour”, που διαλύθηκε τον Ιούλιο του 2019 με υπουργική απόφαση.

Το φεστιβάλ “συνιστά, από το ίδιο το αντικείμενό του, σοβαρό πρόβλημα στην άυλη δημόσια τάξη γιατί θίγει την ανθρώπινη αξιοπρέπεια με την ιδεολογία που πρεσβεύει”, διευκρινίζει η νομαρχία.

Οι αρχές θεωρούν ότι το φεστιβάλ “είναι πιθανό να δώσει έδαφος σε δηλώσεις που προτρέπουν στο φυλετικό μίσος και στη βία, κυρίως κατά των Εβραίων, όπως και στην εξύμνηση των εγκλημάτων που διαπράχθηκαν από τους Ναζί κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου”.

Το φεστιβάλ ανακοινώθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με μόνη ένδειξη τόπου διεξαγωγής του την “περιοχή Ρον-Αλπ”, κάτι που αποδεικνύει μια “επιθυμία για απόκρυψη”, σύμφωνα με τη νομαρχία.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Εκτός Συνόρων 22 Μαΐου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δουβλίνο και Νέα Υόρκη σε μόνιμη καθημερινή σύνδεση μέσω μιας εικονικής πύλης

Πως η σύγχρονη τεχνολογία αλλάζει τον τρόπο αδελφοποίησης πόλεων τον 21ο αιώνα Η σύγχρονη τεχνολογία…

Εκτός Συνόρων 01 Απριλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Μεξικό: Δολοφονία δημάρχου σε περιοχή που λυμαίνονται καρτέλ των ναρκωτικών

Ομάδα ενόπλων σκότωσε προχθές Σάββατο το βράδυ τον δήμαρχο κοινότητας της πολιτείας Μιτσοακάν, στο δυτικό…

Εκτός Συνόρων 06 Φεβρουαρίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Οι κάτοικοι του Παρισιού ψήφισαν να τριπλασιαστούν τα τέλη στάθμευσης για τα SUV

Οι κάτοικοι του Παρισιού ψήφισαν να τριπλασιαστούν τα τέλη στάθμευσης για τα οχήματα SUV (Sport…