Άρθρο Localit 03 Νοεμβρίου, 2020

Γαλλία: Ένας Παριζιάνος μολύνεται με Covid-19, κάθε 30 δευτερόλεπτα

Ένας Παριζιάνος μολύνεται με Covid-19 κάθε 30 δευτερόλεπτα, ενώ κάθε 15 λεπτά ένας Παριζιάνος εισάγεται σε νοσοκομείο ως αποτέλεσμα της νόσου, δήλωσε σήμερα ο Γάλλος υπουργός Υγείας Ολιβιέ Βεράν.

Ο Βεράν έκανε τα σχόλια αυτά στον ραδιοσταθμό RTL Radio απαντώντας σε αιτήματα της δημάρχου του Παρισιού Αν Ινταλγκό να ανοίξουν μικρά βιβλιοπωλεία και άλλα μικρότερα καταστήματα σε μια προσπάθεια να διατηρηθούν η εμπορική και η κοινωνική δραστηριότητα παρά το νέο lockdown στη Γαλλία.

Ο Βεράν δήλωσε πως οποιαδήποτε τέτοια ενέργεια θα ήταν υπερβολικά επικίνδυνη δεδομένου του υψηλού ρυθμού των μολύνσεων στη γαλλική πρωτεύουσα.

Η δήμαρχος «δεν μπορεί να αγνοήσει το γεγονός ότι κάθε 15 λεπτά στα νοσοκομεία του Παρισιού υπάρχει ένας ασθενής που εισάγεται με Covid. Δεν μπορεί να αγνοήσει το γεγονός ότι κάθε 30 δευτερόλεπτα ένας Παριζιάνος μολύνεται», δήλωσε ο Βεράν.

«Θέλουμε να σώσουμε τους Παριζιάνους και τον γαλλικό λαό και θα το πράξουμε με αποφασιστικότητα και συνέπεια», πρόσθεσε.

Η Γαλλία κατέγραψε χθες αριθμό ρεκόρ 52.518 νέων κρουσμάτων Covid-19 ενώ ο απολογισμός των θανάτων από Covid-19 αυξήθηκε κατά 416 στους 37.435.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 20 Ιανουαρίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Αιγάλεω: Απόσυρση κοινόχρηστων ηλεκτρικών ποδηλάτων μετά την πιλοτική εφαρμογή

Ο Δήμος Αιγάλεω προχώρησε πρόσφατα στην πιλοτική εφαρμογή συστήματος κοινόχρηστων ηλεκτρικών ποδηλάτων, στο πλαίσιο των…

Ρεπορτάζ 16 Ιανουαρίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Ανάφης: Επιστολή προς το Υπ. Ναυτιλίας για την καθυστέρηση στην ανακοίνωση των θερινών ακτοπλοϊκών δρομολογίων

Την έντονη ανησυχία και διαμαρτυρία τους για την καθυστέρηση στην έγκαιρη ανακοίνωση των ακτοπλοϊκών δρομολογίων…

Ρεπορτάζ 16 Ιανουαρίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ενημέρωση ΚΕΔΕ για το καθεστώς εκλογιμότητας των ενστόλων στις δημοτικές εκλογές

Νομική αποσαφήνιση για την εκλογιμότητα ενστόλων – Ρύθμιση στον νέο Κώδικα Αυτοδιοίκησης Κατά την συνεδρίαση…