Άρθρο Localit 07 Αυγούστου, 2020

Γαλλία-Covid-19: Υποχρεωτική η χρήση της μάσκας στο Σεν Τροπέ – Άνω των 1.600 τα ημερήσια κρούσματα

Μπροστά στη «μεγάλη συρροή τουριστών», η χρήση της μάσκας θα είναι υποχρεωτική από το προσεχές Σάββατο στο κέντρο του Σεν Τροπέ, του διάσημου παραθεριστικού θέρετρου στην Κυανή Ακτή, το οποίο προτιμά το διεθνές τζετ σετ.

Το μέτρο θα εφαρμοστεί στο κέντρο, το λιμάνι και στο κάστρο του Σεν Τροπέ, ενώ θα διαρκέσει έναν μήνα και θα μπορεί να ανανεωθεί, όπως ανακοίνωσε σήμερα η περιφέρεια.

«Δεν μπορούμε να εγγυηθούμε την τήρηση των κανόνων κοινωνικής αποστασιοποίησης ούτε την ημέρα ούτε τη νύχτα» σε ορισμένους δημόσιους χώρους λόγω της «μεγάλης συγκέντρωσης ανθρώπων», τονίζεται.

Το διάστημα μεταξύ 25ης Ιουλίου και 1ης Αυγούστου, 64 κρούσματα καταγράφηκαν στον κόλπο που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων τις κοινότητες Ραματουέλ, Σεν Μαξίμ, Κρουά Βαλμέ και Σεν Τροπέ.

Σήμερα, εξάλλου, η Γαλλία ανακοίνωσε ότι κατέγραψε 1.604 νέα κρούσματα COVID-19 τις τελευταίες 24 ώρες, με τον ημερήσιο απολογισμό να παραμένει άνω των 1.600 κρουσμάτων για δεύτερη συναπτή ημέρα, όπως δείχνουν τα στοιχεία του υπουργείου Υγείας.

Σε μια ανακοίνωση, το υπουργείο ανέφερε, επίσης, πως ο αριθμός των ασθενών κορονοϊού στις ΜΕΘ καταγράφει εκ νέου ανοδική πορεία, στους 390 έναντι 384 χθες.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 22 Δεκεμβρίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Επιφυλάξεις για τη μετεξέλιξη των ΚΔΑΠ – Ζητούμενο η σταθερότητα και η χρηματοδότηση

Κατά τη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) στις 19 Δεκεμβρίου…

Ρεπορτάζ 18 Δεκεμβρίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Γενική Συνέλευση ΚΕΔΕ για το σχέδιο του νέου Κώδικα Αυτοδιοίκησης- Θετικά σημεία, ενστάσεις και επόμενα βήματα

Με ποσοστό 67,2%, η Έκτακτη Γενική Συνέλευση της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) ενέκρινε την…

Έρευνα ... 17 Δεκεμβρίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
«Η φωνή σου, η πόλη σου»: πώς οι νέοι αντιλαμβάνονται τις τοπικές κοινωνίες

Η σχέση των νέων με τις τοπικές κοινωνίες σήμερα Η ενεργή συμμετοχή των νέων στις…