Άρθρο Localit 17 Νοεμβρίου, 2022

Γαλάτσι: Μηνύσεις για αυθαίρετη κοπή δέντρων κατέθεσε ο Δήμος

Δύο μηνύσεις κατά αγνώστου κατέθεσε μέσα σε έναν μήνα, ο αντιδήμαρχος του Τμήματος Πρασίνου της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος και Ποιότητας Ζωής του Δήμου Γαλατσίου Σπύρος Αργυρός, για την αυθαίρετη κοπή δέντρων στην πόλη, και ειδικότερα για τις κοπές δέντρων στις οδούς Αγίας Γλυκερίας, Ευρυπίδου και Βυτίνης.

Η Δημοτική Αρχή προέβη στην ενέργεια αυτή μετά από αυτοψία που διενεργήθηκε από τον δήμαρχο Γαλατσίου Γιώργο Μαρκόπουλο, τον αντιδήμαρχο Πρασίνου και υπηρεσιακούς παράγοντες του Δήμου στο συγκεκριμένο σημείο, κατά την οποία διαπιστώθηκε η κοπή δέντρου από άγνωστο ή αγνώστους, με αποτέλεσμα να προκληθεί περιβαλλοντική βλάβη.

Η Δημοτική Αρχή έχει κάνει από την πρώτη στιγμή ενέργειες, προκειμένου να διασφαλίσει την αποφυγή αντίστοιχων φαινομένων και καλεί όποιον είδε κάτι σχετικά με τη συγκεκριμένη κοπή ή άλλες παρόμοιες καταστροφές δέντρων στην πόλη, να ενημερώνει στα τηλέφωνα 213 2055342 και 2132055382.

«Η κοπή ή η καταστροφή δέντρων που βρίσκονται στους κοινόχρηστους χώρους, χωρίς αιτία και άδεια από το αρμόδιο Τμήμα του Δήμου, αποτελεί καταστροφή δημόσιας περιουσίας και γι’ αυτό όποιος προβαίνει σε παρόμοιες ενέργειες θα αντιμετωπίζει τις συνέπειες του νόμου. Εμπιστευόμαστε την περιβαλλοντική ευαισθησία των δημοτών, που με την ενεργή τους παρέμβαση συμβάλλουν στην υπεράσπιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων», ανέφερε σχετικά ο  δήμαρχος, Γ. Μαρκόπουλος.

 

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ενδιαφέρουν 19 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΥΠΑΝ: 27,2 εκ. ευρώ από το ΠΔΕ στις περιφέρειες για την καταβολή των ενισχύσεων των αναπτυξιακών νόμων

Ενισχύσεις ύψους 27,2 εκατ. ευρώ σε εννιά περιφέρειες για την καταβολή των ενισχύσεων των Αναπτυξιακών…

Ενδιαφέρουν 19 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Θεσσαλονίκη: Συνεχίζονται τα μέτρα προστασίας λόγω των υψηλών θερμοκρασιών

Συνεχίζονται τα μέτρα πρόληψης και προστασίας λόγω των υψηλών θερμοκρασιών από το Αυτοτελές Τμήμα Πολιτικής…

Ενδιαφέρουν 19 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Την προσοχή των πολιτών εφιστά ο Δήμος Πωγωνίου για περιστατικά απόπειρας απάτης

Την προσοχή των πολιτών, για απόπειρες τηλεφωνικής απάτης εφιστά ο Δήμος Πωγωνίου. Όπως ενημερώνει με…