Άρθρο Localit 23 Οκτωβρίου, 2015

Γ. Τσιρώνης: “Το νερό είναι κοινό αγαθό”

νερό διαχείρισηΤην άποψη ότι “το νερό είναι κοινό αγαθό” επανέλαβε σήμερα ο υπουργός αναπληρωτής Περιβάλλοντος & Ενέργειας (ΥΠΕΝ) Γιάννης Τσιρώνης ξεκαθαρίζοντας ότι πρόκειται “για δημόσια δίκτυα που πληρώνει ο Έλληνας πολίτης και όποιος θέλει το μάνατζμεντ των εταιρειών ύδρευσης, ας στήσει το δικό του δίκτυο”.

“Aς κάνουν τα δικά τους δίκτυα και αν μπορούν ας πωλούν φθηνότερα το νερό”, δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Τσιρώνης.

Ο υπουργός σε δηλώσεις του στο περιθώριο του 13ο Διεθνούς Συνεδρίου για τους Υδατικούς Πόρους “EUROPE INBO 2015” που ολοκληρώνεται σήμερα στη Θεσσαλονίκη, τόνισε αναφερόμενος στην εφαρμογή των Κοινοτικών Οδηγιών για τα Νερά, ότι “κληρονομήσαμε μεγάλη καθυστέρηση στην εκπόνηση των διαχειριστικών σχεδίων”.

Παράλληλα, επεσήμανε την ανάγκη απευθείας σύνδεσης των Διευθύνσεων Υδάτων, που λειτουργούν στις αποκεντρωμένες Περιφέρειες με το υπουργείο Περιβάλλοντος και όχι με το υπουργείο Εσωτερικών όπως είναι μέχρι τώρα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 22 Δεκεμβρίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Επιφυλάξεις για τη μετεξέλιξη των ΚΔΑΠ – Ζητούμενο η σταθερότητα και η χρηματοδότηση

Κατά τη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) στις 19 Δεκεμβρίου…

Ρεπορτάζ 18 Δεκεμβρίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Γενική Συνέλευση ΚΕΔΕ για το σχέδιο του νέου Κώδικα Αυτοδιοίκησης- Θετικά σημεία, ενστάσεις και επόμενα βήματα

Με ποσοστό 67,2%, η Έκτακτη Γενική Συνέλευση της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) ενέκρινε την…

Ρεπορτάζ 08 Δεκεμβρίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Κοινή δήλωση ΠΡΟΕΔΡΩΝ ΚΕΔΕ & ΠΕΔ/ΚΜ για την απομάκρυνση της Γενικής Διευθύντριας ΕΡΤ3

Θεσσαλονίκη 8.12.2025     Ανακοίνωση – Δήλωση   Η ξαφνική αποπομπή της Γενικής Διευθύντριας της…