Άρθρο Localit 23 Οκτωβρίου, 2015

Γ. Τσιρώνης: “Το νερό είναι κοινό αγαθό”

νερό διαχείρισηΤην άποψη ότι “το νερό είναι κοινό αγαθό” επανέλαβε σήμερα ο υπουργός αναπληρωτής Περιβάλλοντος & Ενέργειας (ΥΠΕΝ) Γιάννης Τσιρώνης ξεκαθαρίζοντας ότι πρόκειται “για δημόσια δίκτυα που πληρώνει ο Έλληνας πολίτης και όποιος θέλει το μάνατζμεντ των εταιρειών ύδρευσης, ας στήσει το δικό του δίκτυο”.

“Aς κάνουν τα δικά τους δίκτυα και αν μπορούν ας πωλούν φθηνότερα το νερό”, δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Τσιρώνης.

Ο υπουργός σε δηλώσεις του στο περιθώριο του 13ο Διεθνούς Συνεδρίου για τους Υδατικούς Πόρους “EUROPE INBO 2015” που ολοκληρώνεται σήμερα στη Θεσσαλονίκη, τόνισε αναφερόμενος στην εφαρμογή των Κοινοτικών Οδηγιών για τα Νερά, ότι “κληρονομήσαμε μεγάλη καθυστέρηση στην εκπόνηση των διαχειριστικών σχεδίων”.

Παράλληλα, επεσήμανε την ανάγκη απευθείας σύνδεσης των Διευθύνσεων Υδάτων, που λειτουργούν στις αποκεντρωμένες Περιφέρειες με το υπουργείο Περιβάλλοντος και όχι με το υπουργείο Εσωτερικών όπως είναι μέχρι τώρα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 07 Απριλίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Χιλιάδες πολίτες ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα των δημάρχων της Μπολόνια και της Φλωρεντίας υπέρ μιας ενωμένης Ευρώπης

Τρεις εβδομάδες μετά τη μεγάλη διαδήλωση στην Piazza del Popolo στη Ρώμη, χιλιάδες πολίτες ανταποκρίθηκαν…

Ρεπορτάζ 07 Απριλίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Συνάντηση δημάρχου Αθηναίων, Χάρη Δούκα, με την ηγεσία του Λαϊκού Ρεπουμπλικανικού Κόμματος

Ο Δήμαρχος Αθηναίων, Χάρης Δούκας, ως εκπρόσωπος των Σοσιαλιστών στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή των Περιφερειών, επισκέφτηκε…

Ρεπορτάζ 07 Απριλίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Θεσσαλονίκη: Στα λευκά περιοχές γύρω από την πόλη – Κατακόρυφη πτώση της θερμοκρασίας

Στα «λευκά» ξημέρωσαν κάτοικοι του νομού Θεσσαλονίκης καθώς η ραγδαία επιδείνωση του καιρού από χθες…