Άρθρο Localit 28 Σεπτεμβρίου, 2017

Γ. Πατούλης: Υπόλογη η περιφέρεια Αττικής για την απαράδεκτη εικόνα του Πεδίου του Άρεως

Στη χθεσινή βραδινή εκδήλωση διαμαρτυρίας των κατοίκων και φίλων του Πεδίου του Άρεως για την κακή κατάσταση του πάρκου, συμμετείχε ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης.

Στο επίκεντρο της διαμαρτυρίας υπό το σύνθημα «Φωτίζουμε το Πεδίο του Άρεως», ήταν η εικόνα εγκατάλειψης που παρουσιάζει το  μεγαλύτερο Πάρκο της Αθήνας, την ευθύνη του οποίου έχει η περιφέρεια Αττικής.

Σε δηλώσεις του ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ τόνισε τα εξής:

«Η εικόνα που παρουσιάζει ένα από τα ωραιότερα πάρκα της Αθήνας είναι απαράδεκτη και δεν αξίζει στους κατοίκους της πρωτεύουσας. Με αποκλειστική ευθύνη της περιφέρειας Αττικής στην οποία ανήκει η διαχείριση του, το Πεδίο του Άρεως έχει εγκαταλειφθεί στην τύχη του και έχει μετατραπεί σε κέντρο ανομίας και παραβατικότητας. Σκοτάδι, εγκατάλειψη, σκουπίδια  και παραβατικές συμπεριφορές είναι τα στοιχεία που συνθέτουν το σκηνικό ντροπής στο πάρκο.
Η περιφέρεια είναι υπόλογη απέναντι στους κατοίκους της Αθήνας για το γεγονός ότι δεν είναι σε θέση να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της, εκθέτοντας την πρωτεύουσα της χώρας. Αφού δεν μπορεί να διαχειριστεί με σοβαρότητα και αίσθημα ευθύνης την κατάσταση οφείλει να δώσει τη διαχείριση του πάρκου  στο δήμο Αθηναίων, με τους ανάλογους πόρους.

Για άλλη μία φορά αναδεικνύεται με τον πλέον εύγλωττο τρόπο η ανάγκη αποκέντρωσης αρμοδιοτήτων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση Α’βαθμού, προκειμένου επιτέλους οι τοπικές κοινωνίες να αποφασίζουν οι ίδιες για το μέλλον του τόπου τους.

Σήμερα από εδώ το κακοποιημένο Πεδίο του Άρεως, ενώνουμε τη φωνή μας μαζί με τη φωνή των κατοίκων και λέμε ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ!».

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 14 Μαΐου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Περιφέρεια Β. Αιγαίου: 60 εκ. ευρώ για θωράκιση των νησιών από τη λειψυδρία

Πρωτοβουλία για  την ενίσχυση της ανθεκτικότητας των νησιών του Βορείου Αιγαίου απέναντι στο μείζον πρόβλημα…

Ρεπορτάζ 14 Μαΐου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Στη Βουλή τροπολογία για τον ΝΟΚ

Η τροπολογία προβλέπει ένταξη των κινήτρων και προσαυξήσεων του Νέου Οικοδομικού Κανονισμού στον πολεοδομικό σχεδιασμό,…

Ρεπορτάζ 12 Μαΐου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Νέος, έκτος ομαδικός τάφος βρέθηκε στις Συκιές, αποκάλυψε ο δήμαρχος Νεάπολης – Συκεών, Σ. Δανιηλίδης

Νέος, έκτος ομαδικός τάφος εκτελεσθέντων πολιτικών κρατούμενων του Εμφυλίου πολέμου εντοπίστηκε στις Συκιές κατά τη…