Άρθρο Localit 06 Μαρτίου, 2019

Γ. Πατούλης: Οφείλουμε όλοι να εργαστούμε για ένα κόσμο χωρίς φαινόμενα σχολικού εκφοβισμού

«Ο σχολικός εκφοβισμός, το λεγόμενο bullying αποτελεί ένα από τα σοβαρότερα σύγχρονα κοινωνικά προβλήματα, με θύματα τα μικρά παιδιά και αυτό πρέπει να μας κινητοποιήσει όλους στην κατεύθυνση ενίσχυσης των πολιτικών πρόληψης και ριζικής καταπολέμησης της βίας στα σχολεία.
Οφείλουμε όλοι να εργαστούμε με σοβαρότητα και πρόγραμμα, για ένα  κόσμο χωρίς εκδηλώσεις σχολικού εκφοβισμού, στον οποίο κάθε παιδί μπορεί να ονειρεύεται και να πορεύεται ελεύθερο, νιώθοντας ασφάλεια», αναφέρει σε δήλωσή του ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης με αφορμή τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα κατά του Σχολικού Εκφοβισμού.

«H σημερινή ημέρα, αναφέρει ο κ. Πατούλης, θα πρέπει να μας θυμίζει και κάτι άλλο πολύ σημαντικό που πολλές φορές το αγνοούμε .Είμαστε όλοι διαφορετικοί, είμαστε όλοι ίσοι Ο σεβασμός στην διαφορετικότητα ,η καταδίκη της βίας από όπου και αν προέρχεται και η εμπέδωση του αισθήματος της ισότητας είναι οι κύριες προϋποθέσεις για να περιορίσουμε του φαινόμενο του σχολικού εκφοβισμού. Το φαινόμενο αυτό προσβάλλει όχι μόνο το σχολείο αλλά και ολόκληρη την κοινωνία.

Η τοπική αυτοδιοίκηση  Α΄ βαθμού έχει αποδείξει έμπρακτα τη βούλησή της να συμβάλλει ουσιαστικά στην καταπολέμηση του φαινομένου, μέσα από συνεργασίες για την εκπόνηση εκπαιδευτικών προγραμμάτων για το σχολικό εκφοβισμό, σε όλη τη χώρα.

Τα σχολεία είναι ο καθρέφτης της κοινωνίας μας και αυτό θα πρέπει να γίνει αντιληπτό από όλους μας .

Έχουμε ευθύνη σε συνεργασία με τα σχολεία και τους αρμόδιους φορείς, να συμβάλουμε στον περιορισμό των φαινομένων που δυναμιτίζουν το bullying στα σχολεία και να στηρίξουμε εκπαιδευτικούς και γονείς.

Σημαντικό όμως είναι τα παιδιά που πέφτουν θύματα να πειστούν, μέσα από παιδαγωγικές προσεγγίσεις, ότι πρέπει να μιλούν για να σταματά ο σχολικός εκφοβισμός.Τα παιδιά μας είναι το μέλλον μας και είναι καθήκον μας να φτιάξουμε μία καλύτερη κοινωνία γι΄αυτά».

Πρωτοβουλίες της ΚΕΔΕ για την καταπολέμηση του σχολικού εκφοβισμού

Η ΚΕΔΕ σε συνεργασία με το Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας ΙΤΕ, με την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, συμμετέχει ενεργά στο πρόγραμμα «μην κλικάρεις εν λευκώ» για το ασφαλές διαδίκτυο και τον σχολικό εκφοβισμό.

Καταξιωμένοι επιστήμονες σε συνεργασία με δήμους επισκέπτονται, στο πλαίσιο του προγράμματος, σχολεία και μιλούν με μαθητές για θέματα ασφαλούς διαδικτύου και σχολικού εκφοβισμού.

Παράλληλα πραγματοποιούνται ημερίδες, εκπαιδευτικές συναντήσεις και σεμινάρια σε ολόκληρη την χώρα, με σκοπό την ενημέρωση των εκπαιδευτικών αλλά και των γονέων . Σκοπός είναι η δημιουργία σχολών γονέων όπου οι γονείς σε σταθερή βάση θα έχουν την ενημέρωση από εξειδικευμένο επιστημονικό προσωπικό.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 22 Ιανουαρίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Τα επόμενα 24ωρα η απόφαση του Πειθαρχικού Συμβουλίου Αιρετών για τη δήμαρχο Κασσάνδρας

Ενώπιον του αρμόδιου Πειθαρχικού Συμβουλίου Αιρετών βρέθηκε η δήμαρχος Κασσάνδρας, Αναστασία Χαλκιά, η οποία κλήθηκε…

Ρεπορτάζ 22 Ιανουαρίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Τα έργα που υλοποιούνται μέσω ΕΣΠΑ στην Πέλλα στη συνάντηση της περιφερειάρχη Κ. Μακεδονίας με τους δημάρχους της περιοχής

Τα έργα που υλοποιούνται μέσω του ΕΣΠΑ στην Πέλλα βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης που…

Ρεπορτάζ 22 Ιανουαρίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ο Δήμος Ωραιοκάστρου συμμετέχει στο Ευρωπαϊκό Έργο GivEUvoice

Στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα Erasmus+ ο Δήμος Ωραιοκάστρου συμμετέχει ως εταίρος στο έργο με τίτλο «GivEUvoice:…