Άρθρο Localit 07 Αυγούστου, 2017

Γ. Πατούλης: Η πυρκαγιά στα Κύθηρα αποκαλύπτει τη γύμνια του κρατικού μηχανισμού

«Με θλίψη, αγανάκτηση και θυμό διαπιστώνουμε για άλλη μία φορά ότι  ο κρατικός μηχανισμός και το αρμόδιο Υπουργείο πιάστηκαν απροετοίμαστοι και δεν έδρασαν  άμεσα και αποτελεσματικά στην καταστροφική πυρκαγιά στα Κύθηρα. Αν πραγματικά υπήρχε συντονισμός τότε για ποιο λόγο χρειάστηκε η παρέμβαση του ίδιου του Πρωθυπουργού Α. Τσίπρα για να υπάρξει η αναγκαία κινητοποίηση;».

Στη σχετική επισήμανση προχώρησε ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης, ο οποίος από τη πρώτη στιγμή που ξεκίνησε το πρόβλημα βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία  με το δήμαρχο του νησιού Ευστράτιο Χαρχαλάκη.

Ο Γ. Πατούλης εξήρε τις ηρωικές προσπάθειες των πυροσβεστών καθώς και του συνόλου των πυροσβεστικών δυνάμεων, σημειώνοντας ότι «είναι αξιοθαύμαστη η προσπάθεια που κατέβαλαν. Δυστυχώς όμως δεν είχαν για σύμμαχό τους τα απαιτούμενα εναέρια πυροσβεστικά μέσα, από ότι διαπιστώνεται. Αυτό φυσικά δεν είναι ευθύνη τους, αλλά του κρατικού μηχανισμού».

«Είναι τραγικό να διαπιστώνουμε με αυτό το τρόπο ότι η ανυπαρξία των αναγκαίων εργαλείων οδήγησε σε μια τόσο μεγάλη καταστροφή. Η ηγεσία της Περιφέρειας Αττικής καλά θα έκανε, αντί να σκορπάει άσκοπα δεξιά και αριστερά χρήματα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης να τα διαθέσει για αναπτυξιακά έργα, υποδομές και πρόληψη. Η τοπική αυτοδιοίκηση Πρώτου Βαθμού έχει αποδείξει ότι όπου υπάρχει πρόσφορό έδαφος και δημιουργούνται, με τη συμμετοχή όμορων δήμων και εθελοντών, σύνδεσμοι προστασίας των δασών, τα αποτελέσματα είναι ιδιαίτερα θετικά στο επίπεδο της πρόληψης».

«Εκφράζω την συμπαράσταση μου στο συνάδελφο δήμαρχο Κυθήρων Ε. Χαρχαλάκη, με τον οποίο είμαστε σε συνεχή επικοινωνία και συνεργασία. Η ΚΕΔΕ είναι στη διάθεσή του προκειμένου να του παράσχει έμπρακτα βοήθεια όπου ο ίδιος κρίνει ότι είναι αναγκαία».

Τέλος ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ υπογραμμίζει: «Ο αρμόδιος Υπουργός και οι επικεφαλής του κρατικού μηχανισμού που είχαν την ευθύνη του συντονισμού θα πρέπει να μας απαντήσουν στο ερώτημα, “για ποιο λόγο έμεινε αβοήθητο αυτό το νησί;”».

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 12 Μαρτίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Συνάντηση Δημάρχου Κεντρικής Κέρκυρας με την Υφυπουργό Εργασίας Άννα Ευθυμίου

Θέματα υποδομών, χρηματοδότησης και η υποστελέχωση των υπηρεσιών ανταποδοτικού χαρακτήρα στο τραπέζι της συνάντησης  Ο…

Ρεπορτάζ 11 Μαρτίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Κοζάνης: Ενεργειακές αναβαθμίσεις άνω των 2 εκατ. ευρώ στην Ακρινή

Σε σημαντικές ενεργειακές παρεμβάσεις στην κοινότητα της Ακρινής προχωρά ο Δήμος Κοζάνης, υλοποιώντας έργα συνολικού…

Ρεπορτάζ 05 Μαρτίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Γ. Παπαναστασίου: Η Τοπική Αυτοδιοίκηση στηρίζει το πρόγραμμα «Όλοι Digital»

Ο Β’ Αντιπρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) κ. Γιώργος Παπαναστασίου απηύθυνε χαιρετισμό στην…